Τα Windows Vista έφτασαν τις 180 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως

Σε μια ακόμα ανακοίνωση που εξέδωσε η Microsoft μέσα στο Σαββατοκύριακο, η εταιρεία θέλει να δείξει ότι όχι μόνο τα οικονομικά της πάνε εξαιρετικά αλλά και το νέο της λειτουργικό, τα διάσημα πλέον Windows Vista.
Σε μια ακόμα ανακοίνωση που εξέδωσε η Microsoft μέσα στο Σαββατοκύριακο, η εταιρεία θέλει να δείξει ότι όχι μόνο τα οικονομικά της πάνε εξαιρετικά αλλά και το νέο της λειτουργικό, τα διάσημα πλέον Windows Vista.

Πολλοί είναι αυτοί που κατακρίνουν ολοένα και περισσότερο τα Vista με κάθε μέρα που περνάει, αναγκάζοντας τη Microsoft να δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τις πωλήσεις του λειτουργικού της, κάτι το οποίο στο παρελθόν δεν έκανε τόσο συχνά.

Το Μάιο του 2007, ο ίδιος ο Bill Gates είχε αποκαλύψει ότι η εταιρεία είχε πουλήσει 40 εκατομμύρια άδειες για τα Windows Vista. Κατόπιν, τον Ιανουάριο του 2008, ο Gates πάλι ανακοίνωσε τα νούμερα των πωλήσεων των Windows Vista, που τότε είχαν ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια άδειες διεθνώς. Τον Απρίλιο του 2008, το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε, με τις άδειες να αυξάνονται στις 140 εκατομμύρια, ενώ τώρα, 3 μήνες μετά, η Microsoft δήλωσε ότι τα Vista πούλησαν έως τώρα 180 εκατομμύρια άδειες.

Το νούμερο φαντάζει εντυπωσιακό, μιας και τα Vista είναι στις αγορές εδώ και 18 μήνες - 10 εκατομμύρια άδειες το μήνα. Όμως μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και ένας μεγάλος αριθμός χρηστών, ο οποίος διάλεξε να κάνει το downgrade από Vista σε ΧΡ.

Μιλώντας για τα ΧΡ μάλιστα, τα νούμερα των πωλήσεων του λειτουργικού αυτού είναι επίσης εντυπωσιακά - 400 εκατομμύρια άδειες μέσα σε 51 μήνες κυκλοφορίας (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις). Βέβαια, μέσα σε αυτό το νούμερο δε συμπεριλαμβάνονται και οι εκατοντάδες εκατομμυρίων παράνομες κόπιες που είναι εγκατεστημένες σε διάφορα PC παγκοσμίως.


Έτσι λοιπόν, η Microsoft φαίνεται να προσπαθεί να πείσει τον Τύπο ότι τα Windows Vista δεν είναι ένα κακό λειτουργικό, όπως κάποιοι δημοσιογράφοι και πάρα πολλοί χρήστες το παρουσιάζουν. Μάλιστα, στα σχέδια του Κολοσσού είναι και μια διαφημιστική καμπάνια που θα δείχνει την "Αληθινή Ιστορία πίσω από τα Windows Vista".