Ρεκόρ κερδών για Microsoft, Intel και ATi - Που είναι η Παγκόσμια οικονομική κρίση ?

Ανοίγωντας την τηλεόρασή μας, το μόνο που ακούμε τον τελευταίο καιρό είναι για την οικονομική κρίση και πόσο αυτή έχει επηρρεάσει τις παγκόσμιες αγορές.
Ανοίγωντας την τηλεόρασή μας, το μόνο που ακούμε τον τελευταίο καιρό είναι για την οικονομική κρίση και πόσο αυτή έχει επηρρεάσει τις παγκόσμιες αγορές.

Κάποιος ακούγωντας αυτά, θα περίμενε όλες οι εταιρείες να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Μάλιστα, πρόσφατα γράψαμε και ένα άρθρο για το θέμα, εκθέτωντας το πόσο πολύ έχουν πέσει όλες οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών στο χώρο των υπολογιστών.

Είναι όμως αλήθεια όλα αυτά? Όντως οι εταιρείες πάνε άσχημα σε πωλήσεις? Όντως χάνουν χρήματα και δεν μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους?

Η απάντηση, όσον αφορά τον τομέα με τον οποίο όλοι ασχολούμαστε, είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Δείτε τις πρόσφατες ειδήσεις μας: η AMD πάει καταπληκτικά με τις κάρτες γραφικών της. H Intel βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες περιόδους της, με έσοδα ρεκόρ.

Να είναι μόνο αυτές οι δύο? Διαβάστε για τη Microsoft παρακάτω:

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα έσοδά της για το οικονομικό τρίμηνο Q1 του 2009, με αύξηση της τάξης του 9% και ολικά έσοδα της τάξης των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με operating income στα 6 δις δολάρια, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων σε αρκετούς τομείς της εταιρείας. (Πηγή)

Πως είναι δυνατόν λοιπόν αυτές οι εταιρείες να ανακοινώνουν τέτοιες θετικότατες πορείες, αλλά η αγορά να τις συμπαρασύρει σε μια συνεχή πτώση της χρηματιστηριακής αξίας τους? Είναι στ' αλήθεια τόσο έντονη η κρίση, όταν οι αγορές στο χώρο του ΙΤ δείχνουν να ανθίζουν? Είναι όλα αυτά εν τέλει ένα χρηματιστηριακό παιχνίδι ή όντως βρισκόμαστε σε μια τόσο άσχημη κατάσταση, που ακόμα και όταν οι "γίγαντες" ανακοινώνουν κέρδη, οι μετοχές τους κατρακυλάνε?





.