Η Intel απέκτησε το 4% της ASM International

H Intel, μέσω του επενδυτικού τμήματός της που ακούει στο όνομα Intel Capital, αποφάσισε να κάνει μια κίνηση προς την Ολλανδική εταιρεία ASM International. Ο όμιλος αυτός ιδρύθηκε το 1968 και έχει ως κύριο κύκλο εργασιών την κατασκευή και το σχεδιασμό εξοπλισμών και υλικών για τη χρήση τους στην παραγωγή κυκλωμάτων. H Intel, μέσω του επενδυτικού τμήματός της που ακούει στο όνομα Intel Capital, αποφάσισε να κάνει μια κίνηση προς την Ολλανδική εταιρεία ASM International. Ο όμιλος αυτός ιδρύθηκε το 1968 και έχει ως κύριο κύκλο εργασιών την κατασκευή και το σχεδιασμό εξοπλισμών και υλικών για τη χρήση τους στην παραγωγή κυκλωμάτων.

Όπως λένε οι υπεύθυνοι του κολοσσού, η εξέλιξη στον κατασκευστικό τομέα των μικροκυκλωμάτων παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω κατασκευή νέων συσκευών και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. "Η επένδυσή μας στην ASMI είναι ένα τμήμα της στρατηγικής της Intel Capital, μιας και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας συμπίπτουν με το κατασκευαστικό Roadmap της Intel", υπογράμμισε ο Arvind Sodhani, πρόεδρος της Intel Capital και αντιπρόεδρος της Intel.

Έτσι, η Intel εξασφαλίζοντας αυτό το 4% στην ASM βρίσκει κι αυτή τον εαυτό της μέσα στους επενδυτές που ασχολήθηκαν το τελευταίο διάστημα με την Ολλανδική εταιρεία - οι πληροφορίες λένε ότι και η Tokyo Electron Limited ενδιαφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για μια παρόμοια συμφωνία, αγοράζοντας το 4.9% της ASM. Αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσιάζει απώλειες 23.3 εκατομμυρίων Ευρώ, δείχνουν ότι υπάρχει υψηλή ζήτηση για τα μελλοντικά της Project, που δικαιολογεί τις κινήσεις των Intel και TEL.