H AMD αυξάνει το Market Share της στο 20.9%

Πραγματικό "Φαινόμενο" αποδεικνύεται τελικά η νέα γενιά των AMD Phenom επεξεργαστών για τη γνωστή και αγαπημένη σε πολλούς εταιρεία. Πράγματι, εκεί που τα νούμερα συνεχώς έπεφταν από την κυκλοφορία των Intel Core και μετά, αυτό το τρίμηνο ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα, τοποθετώντας την AMD σε καλύτερη θέση σε σχέση με αυτή που είχε πριν λίγο μόλις καιρό. Πραγματικό "Φαινόμενο" αποδεικνύεται τελικά η νέα γενιά των AMD Phenom επεξεργαστών για τη γνωστή και αγαπημένη σε πολλούς εταιρεία. Πράγματι, εκεί που τα νούμερα συνεχώς έπεφταν από την κυκλοφορία των Intel Core και μετά, αυτό το τρίμηνο ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα, τοποθετώντας την AMD σε καλύτερη θέση σε σχέση με αυτή που είχε πριν λίγο μόλις καιρό.

Όπως μας λένε τα νούμερα από την έρευνα της Mercury Research, η AMD κατάφερε από το 17% που είχε στο Q4 2008 να ανέβει στο σημερινό 20.9%, ρίχνοντας την Intel από το 82.1% στο 78.2%. Βέβαια, γι αυτή την αλλαγή δεν ευθύνεται μόνο ο Phenom όπως λέει ο εκπρόσωπος της MR, αλλά ίσως και οι διάφορες ανακατατάξεις στο απόθεμα της κάθε εταιρείας, που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές "καθάρισαν" το εξτρά στοκ που είχαν εξαιτίας της "κρίσης", κάτι που ίσως επηρρέασε τα νούμερα της έρευνας.

Όπως και να 'χει, τα νέα είναι ιδιαίτερα καλά, μιας και συνοδεύονται και από μια άλλη σημαντική νίκη σε έναν άλλον τομέα - η AMD κατείχε μόλις το 8% στις πωλήσεις κορυφαίων μητρικών για την πλατφόρμα της, με την Intel να διαλύει τον ανταγωνισμό με το εκπληκτικό 92%. Αυτό όμως άλλαξε δραματικά, μιας και τώρα βρισκόμαστε σε ένα 30% για την AMD και ένα 70% για την Intel, με τα σχέδια της AMD να αναφέρουν ότι παλεύει ακόμα και για το 40%-60%.

Σίγουρα ευχάριστα τα νέα λοιπόν για την "πράσινη" εταιρεία, η οποία φαίνεται πως ετοιμάζεται να μπει σε ακόμα έναν εξοντωτικό πόλεμο τιμών με την Intel, προκειμένου να κερδίσει ακόμα μερικές μονάδες στα ποσοστά της στην αγορά.