Εκτιμάται περαιτέρω πτώση στις πωλήσεις PC

Νέα ανάλυση της IDC εμφανίζει σημαντική πτώση στις πωλήσεις PC. Νέα ανάλυση της IDC εμφανίζει σημαντική πτώση στις πωλήσεις PC.

Σύμφωνα με την IDC οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών θα μειωθούν κατά 10.1% το 2013, ενώ θα υπάρξει επιπλέον μείωση το 2014 κατά 3.8% πριν οι αριθμοί δείξουν κάποια θετική ανάπτυξη μακροπρόθεσμα. Συγκεκριμένα, οι αποστολές PCs θα φτάσουν τα 300 εκατομμύρια κομμάτια το 2013, λίγο παραπάνω από το 2008. Ο αναλυτής της IDC Jay Chou αναφέρει σχετικά: «Σημαντικό ρόλο για αυτή την έλλειψη ζήτησης, ίσως να είναι το κίνητρο για τον καταναλωτή να αντικαταστήσει ένα παλαιότερο σύστημα».

Επίσης, η έρευνα της IDC διαπιστώνει ότι τα PCs παραμένουν η κύρια "υπολογιστική συσκευή" και χρησιμοποιούνται περισσότερες ώρες την ημέρα σε σχέση με τα κινητά ή τα tablets. Ωστόσο, αυτό μειώνεται κάθε χρόνο, καθώς ολοένα και περισσότερες συσκευές γίνονται διαθέσιμες και παρά τις προσπάθειες της βιομηχανίας, η χρήση του υπολογιστή δεν έχει καταφέρει να διαφοροποιηθεί σημαντικά. Κάτι τέτοιο έχει σαν αποτέλεσμα ο χρόνος ζωής των PCs να αυξάνεται συνεχώς, περιορίζοντας έτσι την ανάπτυξη της αγοράς. Τέλος, η IDC εκτιμά ότι οι 2-in-1 συσκευές θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και τα Windows-based tablets θα φτάσουν τα 29,3 εκατομμύρια αποστολές το 2017 έναντι 7,5 εκ. το 2013.


Εκτιμάται περαιτέρω πτώση στις πωλήσεις PC