Φήμες για εξαγορά του Twitch από την Google

Φαίνεται πως η Google είναι πολύ κοντά στην εξαγορά της γνωστής video-streaming υπηρεσίας Twitch έναντι $1 δισ., σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Variety, η οποία επικαλείται «αξιόπιστες πηγές». Φαίνεται πως η Google είναι πολύ κοντά στην εξαγορά της γνωστής video-streaming υπηρεσίας Twitch έναντι $1 δισ., σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Variety, η οποία επικαλείται «αξιόπιστες πηγές».

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, ότι το ίδιο Μέσο αναφέρει πως «το YouTube εξαγοράζει το Twitch» και όχι η Google. Αν λοιπόν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω φήμες, η Google θα πρέπει να «λογοδοτήσει» στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, αφού –εύλογα- θα «κατηγορηθεί» για αθέμιτες και αντιανταγωνιστικές πρακτικές, μιας και θα έχει στα χέρια της το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των online video υπηρεσιών.

Η λειτουργία του Twitch ξεκίνησε το 2011, όταν και ιδρύθηκε από τους συνιδρυτές του Justin.TV ustin Kan και Emmett Shear, ενώ έχει καταφέρει να γίνει η δημοφιλέστερη streaming υπηρεσία στον πλανήτη. Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά του η Google θα προχωρήσει σε μία τόσο δαπανηρή επένδυση, αφού το 2006 εξαγόρασε το YouTube έναντι 1,65 δισ. δολαρίων.



Φήμες για εξαγορά του Twitch από την Google