Ανοδικές πωλήσεις για την LG - Στάσιμα τα smartphones

Οι τομείς που ασχολείται η LG σημειώνουν μεγάλα κέρδη, όμως όπως φαίνεται από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της ορισμένα smartphones της τη κρατάνε πίσω.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών και άλλων λευκών συσκευών φαίνεται ότι αποτελούν τη μια από τις πιο βασικές πηγές εσόδων της κορεάτικης LG. Η πιο βασική είναι αυτή της διασκέδασης με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως τηλεοράσεις, gadgets, ηχοσυστήματα και διάφορα είδη για το έξυπνο σπίτι. Αντίστοιχα τα δύο division κάνουν τζίρο 14.9 και 15.08 δις δολάρια, ένα αξιοσέβαστο ποσό για την εταιρία.

Ο τομέας που φαίνεται πως δε τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά τη τελευταία περίοδο είναι τα smartphones. Η εμπορική αποτυχία του G5 κατά το 2016, και η σχετικά χλιαρή αποδοχή που έχει το V20 - που αν και καλύτερο δεν πείθει το κοινό - με την LG να χαλάει αρκετά χρήματα στην προώθηση. Το V20 αύξησε τις πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο του 2016 κατά 15% όμως δεν ήταν αρκετό για τη φέρει πάνω σε κέρδη από την ίδια εποχή τον προηγούμενο χρόνο.  

Ρεκόρ σημειώνει και ο κλάδος της αυτοκίνησης στον οποίο η LG έκανε έντονο "μπάσιμο" μέσα στο 2016 ενώ θα συνεχίσει να ποντάρει εκεί και στο άμεσο μέλλον. Τέλος, όσον αφορά τα smartphones, η εταιρία ευελπιστεί να επιστρέψει δυναμικά φέτος με νέες συσκευές και ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. 

 

 

LG V20 - DigitalTrends

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

smartphones, quarter, sales, gadgets, lg electronics

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...