Τα οικονομικά αποτελέσματα της Intel για το Q4 2018

Ελαφρώς χαμηλότερα νούμερα παρουσίασε η Intel αναφερόμενη στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, κάτι που επηρέασε για λίγο την μετοχή της.

Πιο ειδικά ο κολοσσός συγκέντρωσε το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους 18.66 δις δολάρια, ελαφρώς κάτω από αυτά που ανέμενε η Wall Street και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπαίτιος για την πτώση ήταν μεταξύ άλλων και οι αδύναμες πωλήσεις modem στην Apple. Η εταιρία είναι ο μοναδικός προμηθευτής modem για τα πιο πρόσφατα iPhones όμως οι μειωμένες πωλήσεις των τελευταίων φαίνεται πως προκάλεσαν πονοκεφάλους στα στελέχη της 'μπλε' εταιρίας καθώς τα παλιότερα iPhone που συνεχίζουν και πωλούνται στην αγορά φέρουν modems κατασκευής Qualcomm.

Το κομμάτι 'PC' της Intel δείχνει δυνατό με αύξηση 10% από το 4ο τρίμηνο του 2017 κάτι που επιβεβαιώνει ακόμη και σήμερα την υψηλή θέση που κατέχει στον χώρο των high end συστημάτων και των gaming προϊόντων. Αντίθετα το IoT κομμάτι της εταιρίας παρουσιάζει πτώση 7% σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι και αυτό λόγω της εξαγοράς της Wind River, οπού εάν δεν την προσμετρήσουμε 'είδε' αύξηση της τάξης των 4%.

 

Συνολικά οι αριθμοί της Intel δείχνουν κατά 13% αυξημένοι, έσοδα που ήρθαν από την αγορά των PC και της θυγατρικής Mobileye που ασχολείται με αυτόνομα οχήματα και την ανάπτυξη εφαρμογών για αυτά.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

intel, economy, results, q4 2018, finance

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...