Στάσιμη η αγορά των PC - Άνοδος στα notebooks αναμένεται φέτος

Οι πωλήσεις PC hardware σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας θα παραμείνουν στάσιμες ενώ αναμένεται μικρή άνοδος στα notebooks λόγω των νέων μοντέλων που κυκλοφορούν.

Πιο ειδικά η αγορά θα 'δει' αύξηση περίπου 10% στην αγορά των gaming notebooks, που αν και θετική είναι μικρότερη από τα αναμενόμενα και τους αριθμούς των τελευταίων 6 με 7 ετών. Το DigiTimes από το οποίο έρχεται η πληροφορία αναφέρει μερικούς λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Εν αρχή είναι οι μικρές βελτιώσεις που έχει το νέο hardware έναντι της νέας γενιάς και μιλάμε για τους επεξεργαστές της Intel αλλά περισσότερο για τις κάρτες γραφικών RTX της NVIDIA, εκεί όπου αρκετά gaming μοντέλα δε δείχνουν αρκετά υποσχόμενα από πλευράς επιδόσεων.

Όσον αφορά το PC hardware και εκεί τα πράγματα θα μείνουν στάσιμα λόγω των μικρών βελτιώσεων που παρουσιάζουν οι εταιρίες, κυρίως όμως αυτές που ασχολούνται με τους επεξεργαστές. Σε αντίθεση με την συνεχώς αυξανόμενη αγορά των Ryzen, το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά εξακολουθεί και το έχει η Intel, τόσο στο DIY όσο και στα prebuilt συστήματα και οι μικρές βελτιώσεις που παρουσίασε με την τελευταία λιθογραφία των 14nm δεν κινούν το ενδιαφέρον των χρηστών.

Στη τελική, παρά τις αδύναμες πωλήσεις που αναφέρουν οι μεγάλες εταιρίες του χώρου, το γεγονός ότι εν τέλει οι αριθμοί παραμένουν στάσιμοι σε σχέση με το παρελθόν είναι από μόνο του μια θετική εξέλιξη

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

DigiTimes, PC Hardware, notebooks , gaming notebooks

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...