Τίτλοι τέλους στη συνεργασία ARM & Huawei

Η (Αγγλική) ARM αποχωρεί από τη συμφωνία της με την Huawei, μια κίνηση που θα επηρεάσει βαθιά το μέλλον της εταιρίας στα smartphones.

Είναι γνωστό πως η Huawei κατασκευάζει πλέον τα δικά της SoC ονόματι Kirin εδώ και μερικά χρόνια, ωστόσο αυτό που δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό είναι πως τα chips ενσωματώνουν instructions sets και σχεδίαση της ARM, της αρκετά γνωστής αγγλικής εταιρίας (με Ιάπωνες ιδιοκτήτες) που έχει σχεδιαστικό ρόλο στα chips χωρίς να εμπλέκεται με τη κατασκευή τους.

Η Huawei είχε εκτενές licencing από την ARM όμως με τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας η τελευταία θα αποχωρήσει από την συμφωνία της με στόχο να "συμμορφωθεί με την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ", κυρίως γιατί αρκετά από τα προϊόντα της βασίζονται σε τεχνογνωσία των ΗΠΑ. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει μόνο το licencing τωρινών τεχνολογιών αλλά και μελλοντικών και έτσι προστίθεται στη λίστα των εταιριών του εμπάργκο, μαζί με τις Qualcomm, Intel και Google.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

huawei, arm, 2019, trump, kirin, usa ban

FeelsBadMan

Members
2019-05-23T18:29:14Z

Γενικά δεν ξέρω πόσο θα συνέφερε την Αμερική να γίνει κάτι αντίστοιχο από πλευράς Κίνας σε αυτούς ; Κανείς δεν θα χαιρόταν!

 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...