Ραγδαία πτώση πωλήσεων στις κονσόλες ενόψει της νέας γενιάς

Xbox One και PlayStation 4 δείχνουν να μη πωλούνται με τον ρυθμό που θα επιθυμούσαν οι κατασκευαστές τους και για αυτό ευθύνονται μερικά πράγματα.

Πτωτική τάση έχουν οι τωρινής γενιάς κονσόλες της αγοράς έπειτα από τις πολυάριθμες ανακοινώσεις κονσολών και παιχνιδιών από τις δύο μεγάλες εταιρίες εν όψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών. Αναλυτές μάλιστα σκιαγραφούν και τους λόγους για τους οποίους βλέπουμε αυτή τη συμπεριφορά από τους αγοραστές λέγοντας πως εκτός από τις νέες κονσόλες, πολλά AAA παιχνίδια επέλεξαν να κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος και αρκετοί εικάζουν ότι ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι για να πλαισιώσουν έντονα τη νέα γενιά των κονσολών, που μεταξύ άλλων θα φέρει και ισχυρότερο hardware από αυτές που έχουμε σήμερα στα σαλόνια μας.

Επιπλέον γίνεται λόγος και για τη τιμολόγηση των τωρινών κονσολών που έχει μείνει αρκετά κοντά στις αρχικές τιμές του το 2013 με τη σταδιακή είσοδο revision που στόχο είχαν να ενσωματώσουν ελαφρώς πιο αποδοτικά CPU μικραίνοντας έτσι το μέγεθός τους. Η αγορά του Xbox One και του PS4 έδειξε σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν αναλυτές ραγδαία πτώση από την ίδια εποχή πέρυσι που μετράται πάνω από τα $100 εκ. ενώ ακόμα και η αγορά παιχνιδιών συρρικνώθηκε σημαντικά, ειδικά μετά την ανακοίνωση των επόμενων PlayStation 5 και Xbox Series X. Νωρίτερα σε άρθρο μας είχαμε δει και τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει ο νέου τύπου κορονοιός στη βιομηχανία και δη των κονσολών και του PC hardware, με ορισμένους αναλυτές να αναφέρουν πως ίσως δούμε μερική καθυστέρηση ή πολύ μικρή διαθεσιμότητα τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας τους.

Το Xbox Series X αναμένεται στα καταστήματα τα Χριστούγεννα. Φωτό: Microsoft.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

PlayStation 5

hardware, playstation 4, ps4, economy, sales, Xbox One, next gen, playstation 5, Xbox Series X , xbone

stavros

Members
2020-02-18T14:03:40Z

Από τη στιγμή που η NVIDIA πουλάει παραπάνω το RTX, τότε αναμένω αύξηση τιμών και στις κονσόλες. Χώρια τα λοιπά νέα features.

MetallicGR

Administrator
2020-02-18T14:07:04Z

450€ έχουν ακουστεί. Πολλά για κονσόλα αλλά είναι χαμηλότερα από ένα αντίστοιχο gaming PC;

stavros

Members
2020-02-18T15:51:49Z

Εγώ έχω ακούσει πως ο ένας περιμένει τον άλλον για τις τιμές, αλλά λογικά κάπου εκεί θα είναι.

 

Σχετικά με το χαμηλότερο από ένα αντίστοιχο PC, γενικά έχω αμφιβολίες: 450€ χωρίς τις συνδρομές, πιο ακριβά games (μάλιστα κάποια στο pc τα παίζεις και τσαμπέ), κ.α. Να πω την αλήθεια δεν τα έχω βάλει κάτω να τα μετρήσω, αλλά το pc μου φαίνεται πιο vfm. Και από τη στιγμή που το cross-platform μπαίνει στη μέση το PC γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...