Η NVIDIA εξαγόρασε την ARM για $40 δις

Μια από τις μεγαλύτερες αγορές των σύγχρονων ημερών πραγματοποίησε η NVIDIA, αφού θέλει να επεκτείνει τη δράση της στο κομμάτι του AI.

 

Συμφώνησαν οι δύο πλευρές, NVIDIA και SoftBank Group Corp. (η Ιαπωνικών συμφερόντων εταιρία που χρηματοδοτεί την ARM) πριν από μερικές ώρες, στο ποσό των $40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της ARM, συναλλαγή που θα πραγματοποιηθεί άμεσα σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η NVIDIA. Ο συνδυασμός των δύο εταιριών θα ανοίξει το δρόμο σε μια νέα εποχή στη τεχνητή νοημοσύνη, ενώ μέσω του μεγάλου οικοσυστήματος ARM συσκευών, η επέκταση σε πολλές και διαφορετικές αγορές μπαίνει πρώτη στην ατζέντα της NVIDIA.

Μια από τις βασικές κινήσεις της NVIDIA είναι και η επέκταση του ARM R&D κέντρου στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου (που παραμένουν τα κεντρικά γραφεία της ARM), όπου θα κατασκευαστεί ένα τμήμα έρευνας AI μαζί με ένα εκπαιδευτικό κέντρο, ενώ στην ίδια περιοχή η νέα ιδιοκτήτρια της ARM θα κατασκευάσει και έναν ολοκαίνουργιο υπερ-υπολογιστή που θα ενσωματώνει τεχνολογίες και των δύο (ARM - NVIDIA), για ερευνητικούς σκοπούς.

Το ανοικτό - licensing πρόγραμμα της ARM θα συνεχιστεί αδιάλειπτα από την NVIDIA και έτσι αυτό δε θα επηρεάσει με κάποιον τρόπο τους κατασκευαστές smartphones, όπως είχαν τονίσει νωρίτερα φήμες, ενώ λέγεται ότι θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν και κάποιες από τις καινοτομίες της NVIDIA. Μέχρι σήμερα η ARM ευθύνεται για την αποστολή περίπου 180 δις επεξεργαστών και chips από όλους τους συνεργάτες της στην αγορά, ένας τεράστιος αριθμός που έχει συμβάλλει στην επιτυχία της εταιρίας. Στοιχεία για την συμφωνία έχουν αναρτηθεί στο investor site της NVIDIA.

 

 

 

 

Πηγή

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

artificial intelligence, 2020, nvidia buys arm, SoftBank Group Corp, $40 billion dolars

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...