Κέρδη $40 εκ. σημείωσαν ήδη οι scalpers ενόψει εορταστικής περιόδου

Όσοι κερδοσκόποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι στην αγορά αυτή την περίοδο, σαρώνουν οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά τους, όπως τα πιο hot προϊόντα της περιόδου.

 

Έρευνα του Michael Driscoll δείχνει πως τα hot προϊόντα της περιόδου δείχνουν να εξαφανίζονται, τόσο λόγω των δυσκολιών της περιόδου όσο και λόγω των κερδοσκόπων, ή στα 'ελληνικά' των scalpers που γίνονται εμφανές πρόβλημα που αποτρέπει την αγορά οποιουδήποτε καινούργιου προϊόντος σε λογική τιμή. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα φαινόμενα μπορεί να απατούν και οι μικρές διαθεσιμότητες οφείλονται κυρίως στις μικρές αποστολές που γίνονται από τους κατασκευαστές, ενώ οι περιορισμοί στην παραγωγή που έχουν αναφερθεί σε ορισμένες περιπτώσεις όπως της NVIDIA με τις πιο πρόσφατες RTX 30 Series παίζουν τον ρόλο τους στην τωρινή κατάσταση.

 

Όπως αναφέρει η έρευνα που αναλύει όλα τα hot προϊόντα όπως οι νέες κάρτες γραφικών των δύο μεγάλων εταιριών AMD και NVIIDA, τους Zen 3 που κυκλοφόρησαν την ίδια περίοδο με μικρό απόθεμα και φυσικά των κονσολών που υπάρχουν σε μικρούς αριθμούς ακόμα και σήμερα, είναι μερικά από προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται. Με βάση τις προτεινόμενες τιμές των προϊόντων (MSRPs), τις τιμές πώλησης και τον αριθμό των πωληθέντων τεμαχίων, με βάση τις αναφορές του eBay, ο Driscoll κατάφερε να συλλέξει στοιχεία για τις πωλήσεις όλων των μοντέλων ξεχωριστά φτάνοντας σε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα. Με βάση τα παρακάτω charts τα κέρδη που έχουν σημειώσει οι κερδοσκόποι αυτή την περίοδο ανέρχονται σε $39 εκ. σε 14 προϊόντα μεταξύ των οποίων και οι νέες κονσόλες. Το PlayStation 5 και το Xbox Series X δείχνουν να πωλούνται ακόμα με αυξημένες τιμές σε σχέση με το PC hardware που υποχωρεί τις τελευταίες εβδομάδες σε χαμηλότερες τιμές. Μπορείτε να διαβάσετε την ανάλυση στο link της πηγής.

Φωτό: Shutterstock.

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

prices, market, xbox, playstation 5, GeForce RTX 3080, rx 6800 xt, scalpers

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...