Η κινέζικη εταιρία drones DJI στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Μια από τις νεότερες προσθήκες στην 'μαύρη λίστα' των ΗΠΑ είναι και η DJI, μια από τις μεγαλύτερες κινέζικες εταιρίες παραγωγής drones.

 

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, διατηρώντας απαράλλακτη τη γραμμή του ενάντια στα προϊόντα κινεζικής προέλευσης, έβαλε στην μαύρη λίστα του και την DJI, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής drones, γνωστή ιδίως από την πιο επαγγελματική σειρά, με μοντέλα που ενσωματώνουν 4K κάμερες και άφθονο εξοπλισμό, μεταξύ άλλων. Οι πιέσεις του Κογκρέσου στο συγκεκριμένο θέμα έχουν ξεκινήσει από το περασμένο έτος, όταν το Υπουργείο Εσωτερικών απενεργοποίησε μεγάλο αριθμό από drones της DJI με στόχο την απεξάρτηση από την κινέζικη τεχνολογία (η οποία βοηθάει κατασταλτικού τύπου καθεστώτα), ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει μια ισχυρή εταιρία ανάμεσα στους drone enthusiasts.

Τα πράγματα ωστόσο ίσως να μην είναι και τόσο άσχημα για τους τελικούς χρήστες ανά τον κόσμο αφού πριν από μερικές ώρες η εταιρία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της στην απόφαση των ΗΠΑ, ενώ ανέφερε ξεκάθαρα ότι ο αποκλεισμός δεν θα περιορίσει τις αγορές όσων θέλουν να προμηθευτούν ένα drone της εταιρίας. Σημειώνεται ότι μαζί με την DJI υπάρχουν δεκάδες ακόμη εταιρίες στην οικονομική 'μαύρη λίστα' των ΗΠΑ, όπως η SMIC, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές chip της Κίνας.

 

 

 

 

Πηγή

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

 

drones , chinese, usa, 2020, DJI , black list, equity list

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...