Νέες καινοτόμες οθόνες από την ASUS

H ASUS είναι γνωστή σε όλους μας, για πολλά προϊόντα που βγάζει για τον υπολογιστή μας. Μια κατηγορία από αυτά τα προϊόντα είναι και οι TFT-LCD οθόνες, στις οποίες η εταιρεία προσέθεσε δύο καινούρια, άκρως ενδιαφέροντα μοντέλα.
H ASUS είναι γνωστή σε όλους μας, για πολλά προϊόντα που βγάζει για τον υπολογιστή μας. Μια κατηγορία από αυτά τα προϊόντα είναι και οι TFT-LCD οθόνες, στις οποίες η εταιρεία προσέθεσε δύο καινούρια, άκρως ενδιαφέροντα μοντέλα.

Ξεκινώντας από την πρώτη, η LS221H είναι μια 22 ιντσών, Widescreen οθόνη, με ανάλυση στα 1680x1050 pixels, 2 ms response time (grey to grey) και Contrast Ratio στα 4000:1. Η οθόνη έχει θύρες D-Sub και HDMI, ενώ έρχεται με 3ετή εγγύηση και 1 χρόνο εγγύηση για zero-pixel.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, δείχνουν απλά ότι η οθόνη είναι μια ακόμα 22άρα με ΤΝ Panel σε μια, σχετικά κορεσμένη αγορά. Η ASUS όμως τονίζει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, υποστηρίζοντας ότι είναι η λεπτότερη 22άρα της αγοράς. Με πάχος μόλις στα 24.8 mm, φαίνεται πως ίσως έχουν δίκιο, ποντάροντας φυσικά στο κοινό που θα κοιτούσε πρώτα την εμφάνιση σε μια οθόνη για τον υπολογιστή του.


Δυο εικόνες από τη νέα ASUS LS221H:






Συνεχίζοντας παρακάτω, η ASUS παρουσίασε ακόμα δύο, ίσως περισσότερο ενδιαφέροντα μοντέλα, ειδικά για τους επαγγελματίες. Πρόκειται για δύο οθόνες της νέας σειράς ASUS EzLink, τα VW223B και VW202B. Όπως καταλαβαίνουμε από τα ονόματά τους, οι δύο αυτές οθόνες είναι μια 22 ιντσών και μία 20 ιντσών, των οποίων το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, είναι η δυνατότητα σύνδεσης με USB 2.0 στον υπολογιστή μας, δίνοντας νέα πνοή στη χρήση των πολλαπλών οθονών.

Οι επαγγελματίες, καθώς και αρκετοί πιο εξειδικευμένοι χρήστες σήμερα, χρησιμοποιούν συχνά τις δυνατότητες των νέων πολυπύρηνων επεξεργαστών, κάνοντας βαριές εργασίες Multitasking. Αυτές οι εργασίες, γίνονται ακόμα ευκολότερες, όταν οι χρήστες αυτοί δουλεύουν σε ένα περιβάλλον πολλαπλών οθονών, που τους επιτρέπει να επεκτείνουν το Desktop τους, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη τη δουλειά τους.

Η σύνδεση πολλαπλών οθονών παραδοσιακά γινόταν με τη σύνδεση πάνω στην/στις κάρτα/-ες γραφικών, περισσότερων από μίας οθόνης. Αυτό όμως, όχι μόνο περιόριζε τη χρήση οθονών σε ένα συγκεκριμένο, συνήθως μικρό αριθμό, αλλά απαιτούσε και την αγορά μιας ακριβής συνήθως, κάρτας γραφικών.

Τώρα πλέον, με την τεχνολογία EzLink της ASUS, αυτό φαίνεται πως δεν υφίσταται. Με τη σύνδεση σε θύρα USB, η οθόνη αυτόματα επεκτείνει το Desktop, όπου και να συνδεθεί, είτε σε PC είτε σε Notebook, κάνοντας φυσικά τη ζωή μας ευκολότερη και κυρίως, μη χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα πολύ επεξεργαστική ισχύ.

Επιπροσθέτως, οι οθόνες διαθέτουν και ένα USB Hub τριών θέσεων, για σύνδεση άπειρων ουσιαστικά οθονών αλλά και άλλων USB συσκευών, πάνω τους.

Προς το παρόν, τα δύο μοντέλα φοράνε TN Panel. Δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το αν η ASUS σκέφτεται να βγάλει και μοντέλα που θα φοράνε κάποιο καλύτερο Panel, αλλά σίγουρα ήδη κάποιοι το ζητάνε. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα εξέλιξη στις οθόνες, που θα θέλαμε να δούμε να την ακολουθούν και άλλες εταιρείες.


[CENTER]

Μια φωτογραφία από μια από τις οθόνες της σειράς EzLink



Τα Specs των νέων οθονών




[LEFT]

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ . . .



[/LEFT]
[/CENTER]