Το NVIDIA G-Sync Ultimate σε περισσότερες οθόνες

Η NVIDIA ανανέωσε τις απαιτήσεις του προτύπου και πλέον λειτουργεί σε πιο προσιτές οθόνες, κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά.

 

Το G-Sync είναι η τεχνική της NVIDIA που βελτιώνει την κίνηση στα παιχνίδια εξαλείφοντας τα συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Gamers όπως το tearing και το stuttering. Το πρότυπο χωρίζεται σε τρεις βασικές βαθμίδες που προσφέρουν επιπλέον χαρακτηριστικά των παραπάνω βασικών στοιχείων. Αυτά είναι: το απλό G-Sync με τη χρήση του σχετικού module, το G-Sync Compatible που ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι τα δύο βασικότερα χαρακτηριστικά για ομαλό gameplay είναι διαθέσιμα και λειτουργούν παρά την απουσία του module και τέλος, το G-Sync Ultimate, το οποίο προσθέτει μερικά ακόμα χαρακτηριστικά όπως HDR στην εικόνα βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την ποιότητα του gaming, όμως μέχρι πρότινος απαιτούσε την ύπαρξη μιας OLED οθόνη με φωτεινότητα τουλάχιστον 1000 nits.

Σε μια κίνηση που θα συζητηθεί όμως, η NVIDIA φαίνεται πως άλλαξε το minimum spec για το πρότυπο τις τελευταίες ημέρες του 2020 και πλέον περιλαμβάνει μοντέλα με 600 και 700 nits έναντι των αρχικών 1000 nits. Η εταιρία υπερασπίζεται την κίνησή της και σε μια μικρή απάντηση αναφέρει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την αλλαγή. Το γεγονός ότι οι νέες και πιο προηγμένες τηλεοράσεις που έρχονται στην αγορά έχουν την ίδια αντιληπτή φωτεινότητα με μικρότερους αριθμούς στα specs τους είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για αυτή την αλλαγή ενώ σημειώνει ότι ποτέ δεν χρειαζόταν το VESA DisplayHDR1000 certification για να λειτουργήσει.

Μεγάλο μέρος του 'downgrade' όπως αναφέρεται από πηγές ήρθε στο προσκήνιο λόγω της ACER X34 S η οποία αναφέρθηκε λανθασμένα ως monitor με G-Sync Ultimate μιας και φέρει το απολύτως χαμηλότερο certification DisplayHDR 400 - κάτι το οποίο διορθώθηκε από την NVIDIA πριν από μερικές ώρες. Και το σημαντικότερο είναι πως οι G-Sync Ultimate οθόνες και τηλεοράσεις χαρακτηρίζονται από το ενσωματωμένο G-Sync module και όχι από την μέγιστη φωτεινότητα που μπορεί να φτάσουν, μιας και μεταξύ διαφορετικών τύπων display panels η σύγκριση δεν είναι 100% ορθή, ωστόσο το γεγονός ότι το feature έρχεται σε όλο και περισσότερες οθόνες και τηλεοράσεις της αγοράς είναι ένα ξεκάθαρο θετικό για την gaming κοινότητα.

 

 

Πηγή

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

oled, Monitor, television, G-Sync Ultimate, downgrade, ACER X34 S

stavros

Members
2021-01-19T16:35:11Z

Θυμάμαι κάποτε πουλούσαν G-sync module upgrade kit για DIY, με το αζημείωτο βέβαια. :hehe:

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...