Motherboard Compatibility for Wolfdale and Yorkfield Processors

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για την κυκλοφορία των νέων 45nm επεξεργαστών Wolfdale και Yorkfield από την Ιntel. Και ως συνήθως χρειάζονται νέα chipsets και bios για να μπορούν οι μητρικές να δουλέψουν τους νέους CPU's. Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για την κυκλοφορία των νέων 45nm επεξεργαστών Wolfdale και Yorkfield από την Ιntel. Και ως συνήθως χρειάζονται νέα chipsets και bios για να μπορούν οι μητρικές να δουλέψουν τους νέους CPU's.
Τα Intel P35, P31, G31, G33, G35, και X38 chipsets καθώς και τα nVidia 680i SLI, 680i LT θα μπορέσουν out of the box ή στη χειρότερη περίπτωση με ένα bios update να υποστηρίξουν τους 45nm CPU's. Από εκεί και πέρα όμως θα υπάρξουν και άλλα παλαιότερα chipset τα οποία και αυτά μέσω bios update θα είναι συμβατά με τους Wolfdale/yorkfield.

Παρακάτω παρατίθενται σε μορφή πινάκων διάφορα μοντέλα μητρικών πλακετών ανά κατασκευαστή τα οποία θα "σηκώνουν" τα νέα καμάρια της Intel.
Παρακαλώ σημειώστε πως οι πίνακες αυτοί δεν είναι ολοκληρωμένοι καθώς πολλές εταιρείες ακόμα πειραματίζονται με παλαιότερα chipsets ως προς τη συμβατότητα με τις νέες CPU's. Οι πίνακες αυτοί θα ανανεώνονται μόλις οι εταιρείες έχουν κάτι ανακοινώσιμο.



ABIT



Η ΑΒΙΤ θα εκδώσει optimized BIOS για τις Ρ35 μητρικές της ενώ η IX38 QuadGT παίζει out of the box. Επίσης τα nVidia 650i/680i θα παρέχουν επίσης επίσημα υποστήριξη.



ASUS



Στην ASUS πολλές μητρικές θα παίζουν out of the box αλλά επίσης αναμένονται πολλά bios updates τα οποία θα βελτιώνουν τις επιδόσεις αλλά θα καθιστούν συμβατά και άλλα παλαιότερα chipsets (P965 και ενδεχομένως 975X). Eπίσης συμβατά θα είναι όλα τα NVIDIA-based motherboards.
Επίσης δείτε και εδώ.



Biostar



Εδώ το 945GC chipset θα υποστηρίξει μόνο Wolfdale ενώ ανοιχτό παραμένει και το θέμα του 680i SLI...



DFI






ECS






EVGA



Ανοιχτό παραμένει το θέμα για το GeForce 7050...



Foxconn






Gigabyte



Και εδώ ο πίναξ δεν είναι τελικός καθώς και η Gigabyte πειραματίζεται και με παλαιότερα chipsets (π.χ. Ρ965) ενώ ανοιχτό παραμένει και το θέμα με τα 650i/680i motherboards μια και είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα με τους 1333FSB CPU's...




Intel







MSI








[ Διαβάστε περισσότερα εδώ...]