ASUS Z7S WS Motherboard [Skulltrail Fashion]

Πολλοί θα ξέρετε για τα νέα "παιχνίδια" της Intel aka "Skulltrail" Platform ! Αν δεν ξέρετε πέρι τίνος πρόκειτε, ίσως μία βόλτα απο εδώ, να σας κάνει ένα refresh στην προσωπική σας brain-database :D !
Πολλοί θα ξέρετε για τα νέα "παιχνίδια" της Intel aka "Skulltrail" Platform ! Αν δεν ξέρετε πέρι τίνος πρόκειτε, ίσως μία βόλτα απο εδώ, να σας κάνει ένα refresh στην προσωπική σας brain-database :D !
Αυτό που πολλοί ίσως δεν θα ξέρετε έιναι πώς εκτός απο τις μητρικές που θα κατασκευάζει η Intel, και κάποιοι άλλοι συνεργάτες της ετοιμάζουν παρόμοιες αξιόλογες λύσεις, όπως η ASUS ας πούμε με την ASUS Z7S WS !
Θα μπορούσαμε να πούμε πώς η λύση της ASUS(Z7S WS) είναι μέχρι τώρα η πιό ολοκληρωμένη απο όλες τις απόψεις παρέχοντας υποστήριξη για όλους τους Xeon τών σειρών 5000, 5100 & 5300 ! Βασισμένη στο Intel 5400 και το ESB2E chipset υποστηρίζει 1600MHz / 1333MHz / 1066MHz / 800MHz front side bus, διαθέτει έξι Fully-Buffered DDR2 DIMM slots και ένα ζευγάρι Marvell 88E8056 Gigabit LAN jacks !
H ASUS Z7S WS motherboards διαθέτει 2 Χ PCIe 2.0 x16 slots(ενώ η Intel D5400XS υποστηρίζει μόνο PCI-E 1.1 και όχι 2.0), 1 Χ PCIe x16 slot με ένα x8 electrical connection, 1 Χ PCIe x1, 1 Χ PCI-X & 1 Χ PCI 2.2 Ver. !
Παρ'όλο όμως πώς η μητρική της Intel δέν υποστηριζεί PCI-E 2.0, είναι εφοδιασμένη με μια σειρά nVidia PCI Express swithes και αυτό την κάνει να είναι η μοναδική μέχρι τώρα που υποστηρίζει και nVidia SLI αλλά και AMD CrossFire, ενω΄η ASUS μπορεί να κάνει μόνο το δέυτερο !
Μιά άλλη διαφορά που έχουν είναι πώς στην ASUS Z7S WS μπορούν να τοποθετηθούν μόνο ψύκτρες για s771 ενώ στην Intel D5400XS μπορούν να τοποθετηθούν και ψύκτρες απο s775 !
H ASUS Z7S WS διαθέτει ψηφιακό VRM, το οποίο και έχει βοηθήσει στο να είναι καθαρή απο πυκνωτές και ολοκληρωμένα η περιοχή γύρω απο τα 2 socket και το μέγεθός της είναι μόλις 12" Χ 10.5" το οποίο την καθιστά αρκετά μικρότερη απο την αντίστοιχη της Intel !


Φτάνοντας στο τέλος, μάλλον η ζυγαριά γέρνει πρός την μητρική της Intel D5400XS μόνο και μόνο λόγω της υποστήριξης SLI, ενω΄λογικά της ASUS θα έχει παραπάνω επιλογές για overclocking τόσο σε ρέυματα όσο και σε παραμέτρους !
Αλλά, γιατί κάποιος να διαλέξει την ASUS για να κάνει overclock στους επεξεργαστές όταν η γρηγορότερη FB-Dimm που κυκλοφορέι στο εμπόριο είναι μόλις 667MHz και οι πολλάπλασιαστές των επεξεργαστών είναι κλειδωμένοι, ενω΄όλοι μπορούν να "τερματισουν" με χρήση μιάς κοινής αερόψυξης ? ? ?
Στα συν της ASUS συγκαταλέγεται και το σημαντικά μικρότερο μέγεθός της απο την Intel, αλλά, κάποιος που θα δώσει 5000+? για ένα μηχάνημα , γιατί να έχει στο μυαλό του το μέγεθος ? ? ?

Μελλοντικά, θέλουμε να ελπίζουμε πώς και άλλες εταιρίες του χώρου θα προχωρήσουν στην κατασκευή μητρικών της πλατφόρμας "SkullTrail" τόσο για λόγους ποικιλίας αλλά και για λόγους τιμής...





Διαβάστε περισσότερα εδώ . . .