ASUS P5Q series line-up

Η τρίτη είδηση που μας έρχεται σήμερα από το στρατόπεδο της ASUS έχει να κάνει με την επερχόμενη σειρά P5Q.
Η τρίτη είδηση που μας έρχεται σήμερα από το στρατόπεδο της ASUS έχει να κάνει με την επερχόμενη σειρά P5Q.

Αν και επίσημα το launch της νέας σειράς δεν έχει γίνει, ο ιστότοπος PCGamesHardware έχει ήδη πληροφορίες για όλο το line-up!

To P45 (Eaglelake-P) έχει μικρές διαφορές από τη προηγούμενη σειρά Ρ35. Το FSB παραμένει (επίσημα) στα 333MHz (1333QDR) αφήνοντας ως μοναδική επιλογή για όποιον επιθυμεί επίσημη υποστήριξη για 400FSB μία εκ των Χ48 based μητρικές.
Νέα είναι η χρήση PCI-Express 2.0 (1x16 ή 2x8 lanes).





P5Q series

Η σειρά P5Q υποστηρίζει μεν DDR-3 μνήμες αλλά αυτό βρίσκει εφαρμογή μόνο στις P5Q3 Deluxe και P5QC. Όλες οι άλλες μητρικές της σειράς υποστηρίζουν DDR2-RAM ως DDR2-1200.










EPU, Express Gate & Drive Xpert

To EPU πρόκειται για ένα chip πάνω στη μητρική το οποίο ρυθμίζει την τροφοδοσία (power management) όλων των συστατικών, εφόσον υπάρχει υποστήριξη από driver των Windows. Με τον τρόπο αυτό ρυθμίζεται η κατανάλωση ανάλογα με το load, ακόμα και των καρτών γραφικών, αν και αυτό φαίνεται να ισχύει προς το παρόν με ορισμένα μοντέλα της ASUS.





To Express Gate δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Linux-System το οποίο φορτώνει τάχιστα (περίπου 5δευτ.) και το οποίο επιτρέπει ορισμένες λειτουργείες εκτός του/των εγκαταστημένων λειτουργικών συστημάτων, όπως web surfing, Skype, IM κ.α.
Το mini-Linux στα κορυφαία μοντέλα βρίσκεται σε μία 512ΜΒ flash μνήμη ενώ στα φθηνότερα θα πρέπει να εγκατασταθεί χειροκίνητα σε ένα τμήμα του σκληρού δίσκου.






To Drive Xpert είναι μία καινοτόμη γραφική επιφάνεια εντός του Express Gate μέσω της οποίας μπορείτε να χειριστείτε τον RAID-Controller.
Έτσι πολύ απλά με ένα κλικ στο "Super Speed" δημιουργείται RAID-0 (Striping) ενώ αν επιλέξετε το "EZ Backup" τότε δημιουργείται μία συστοιχία RAID 1 (Mirroring)!










Το κερασάκι στην τούρτα ακούει στο όνομα Maximus II Formula!

Αν και δεν έχουμε πολλές πληροφορίες ακόμα η μητρική αυτή ανήκει στη σειρά "Republic of Gamers" και θα φέρει επίσης τα κυκλώματα τροφοδοσίας της σειράς P5Q., καθώς και νέα κάρτα ήχου PCI-E "Supreme FX" με X-Fi-Chip από τη Creative Labs (EAX 4.0).











[ Διαβάστε περισσότερα εδώ...]