GIGABYTE Dynamic Energy Saver Advanced

Ορισμένες φορές, όταν οι υπεύθυνοι του HWBOX.gr κοιτάνε την αλληλογραφία τους, βλέπουν κάποια Press Releases από τις διάφορες εταιρείες στο χώρο του hardware για τους υπολογιστές μας. Τα περισσότερα από αυτά είναι κυρίως διαφημιστικά έντυπα με μικρή σημασία, μιας και μόνο επιδεικνύουν τα προϊόντα χωρίς ιδιαίτερες επεξηγήσεις.
Ορισμένες φορές, όταν οι υπεύθυνοι του HWBOX.gr κοιτάνε την αλληλογραφία τους, βλέπουν κάποια Press Releases από τις διάφορες εταιρείες στο χώρο του hardware για τους υπολογιστές μας. Τα περισσότερα από αυτά είναι κυρίως διαφημιστικά έντυπα με μικρή σημασία, μιας και μόνο επιδεικνύουν τα προϊόντα χωρίς ιδιαίτερες επεξηγήσεις.

Ένα όμως που μας ήρθε πρόσφατα από τη GIGABYTE μας κίνησε την προσοχή. Το Press Release αυτό αφορούσε τη νέα τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας της εταιρείας, που δείχνει αρκετά υποσχόμενη. Έτσι, αποφασίσαμε να το μεταφράσουμε και να σας το προσφέρουμε, ώστε να κρίνετε και εσείς με τα δικά σας κριτήρια για το αν αυτή η τεχνολογία είναι κάτι που άξιζει ή όχι!


—Όλη η σειρά των μητρικών της GIGABYTE με το Χ48 chipset πλέον υποστηρίζει το Dynamic Energy Saver Advanced—



-- Προσφέροντάς μας μια απαράμιλλη αποδοτικότητα ισχύος (power efficieny) ακόμα και σε overclocked συστήματα --






Taipei, Taiwan, 6 Αυγούστου, 2008
– Η GIGABYTE UNITED INC., ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές μητρικών και καρτών γραφικών στον κόσμο, σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι κορυφαίες Χ48 μητρικές της, συμπεριλαμβανομένων των GA-X48T-DQ6, GA-X48-DQ6, G4-X48-DS5 και GA-X48-DS4, υποστηρίζουν πλέον πλήρως την επόμενη γενιά της τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας της εταιρείας, την Dynamic Energy Saver Advanced (DES Advanced). Σχεδιασμένη έχοντας στο νου πρώτα τις ανάγκες των έμπειρων χρηστών, η τεχνολογία Dynamic Energy Saver Advanced είναι εξοπλισμένη με αρκετά νέα χαρακτηριστικά που μας παρέχουν ακόμα περισσότερη οικονομία σε απαιτούμενη ισχύ, ακόμα και σε overclocked συνθήκες.

Οι μητρικές της GIGABYTE με το X48 chipset υποστηρίζουν τους πολυπύρηνους Intel Core 2 επεξεργαστές, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων μοντέλων στα 45nm. Βασισμένη στο Intel X48 chipset, η σειρά GIGABYTE X48 μας παρέχει το μεγαλύτερο Front Side Bus στα 1600 MHz καθώς και ευελιξία στην υποστήριξη των μνημών, με τις πολλές επιλογές που μας προσφέρουν στο συγκεκριμένο τομέα, όντας συμβατές με μνήμες DDR3 με συχνότητα λειτουργίας ως τα 2000ΜΗz (GA-X48T-DQ6) και με μνήμες DDR2 με συχνότητα λειτουργίας ως τα 1200MHz (GA-X48-DQ6, GA-X48-DS5 και GA-X48-DS4). Η σειρά GIGABYTE-X48 είναι επίσης κατάλληλα εξοπλισμένη για να υποστηρίζει την τεχνολογία ATi CrossFireX με διπλά PCI-E 2.0 (x16, x16), παρέχοντάς μας διπλάσια ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων (bandwidth) στο PCI Express, που αγγίζει τα 5 Gbps, για να μας προσφέρει τις απόλυτα extreme gaming επιδόσεις.


Πολλαπλών ταχυτήτων εναλλαγή στις φάσεις ισχύος (Power Phase Switching) κατά τη διάρκεια του Overclocking

Αυτόματη ρύθμιση των ρυθμίσεων εξοικονόμησης ενέργειας για να επιτρέπεται στους χρήστες να "παίξουν" ελεύθερα, ενώ την ίδια στιγμή θα εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες του DES Advanced power phase switching.


Εξοικονόμηση ενέργειας με την Αόρατη Μέθοδο (Stealth Mode Power Savings)

Επιτρέπει στους χρήστες να έχουν έλεγχο της εφαρμογής του DES Advanced, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να την έχουν ανοιχτή ή κλειστή όποτε αυτοί θέλουν, αλλά ταυτόχρονα να έυνοούνται από τα οφέλη του hardware-based DES Advanced που είναι πάνω στη μητρική.



Η επόμενης γενιάς τεχνολογία στην εξοικονόμηση ενέργειας: Dynamic Energy Saver Advanced

To DES Advanced περιέχει βελτιωμένους αλγορίθμους που μας παρέχουν ένα πιο ακριβή υπολογισμό της εξοινόμησης ενέργειας, με σκοπό τη βελτίωση των ικανοτήτων του προγράμματος και τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων του όλου συστήματος. Ο μοναδικός σχεδιασμός φάσεων ισχύος πολλαπλών ταχυτήτων (multi-gear power phase design) του GIGABYTE Dynamic Energy Saver Advanced επιτρέπει την αποδοτικότερη εναλλαγή των φάσεων ισχύος, ανάλογα με το φόρτο εργασίας του επεξεργαστή. Όταν ο φόρτος εργασίας του επεξεργαστή είναι χαμηλός ή όταν είναι σε κατάσταση idle, το Dynamic Energy Saver κατεβάζει ταχύτητες και ενεργοποιεί μόνο τις ελάχιστα απαιτούμενες φάσεις ισχύος που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η εργασία μας.





Μοναδικός στο είδος του hardware Dynamic Energy Saver LED σχεδιασμός

Οι μητρικές της GIGABYTE με την τεχνολογία Dynamic Energy Saver διαθέτουν μία σειρά από LED τοποθετημένα πάνω στη μητρική, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν τη δυναμική αλλαγή ταχυτήτων σε πραγματικό χρόνο.





GIGABYTE Dual LAN

Υψηλές ταχύτητες με έως και 2 φορές αύξηση στην ταχύτητα διαμεταγωγής των δεδομένων (bandwidth)

Παρέχοντας υποστήριξη για έως και 2 Gigabit LAN με δυνατότητα ομαδοποίησης, οι μητρικές της GIGABYTE που είναι βασισμένες στο X48 chipset επιτρέπουν την ένωση των 2 LAN συνδέσεων, έτσι ώστε να συμπεριφέρονται ως μία σύνδεση διπλάσιας ταχύτητας διαμεταγωγής στα 2Gbes, μια αύξηση της τάξης του 55% στις επιδόσεις, με χαμηλότερο φόρτο εργασίας στον επεξεργαστή.





Τεχνολογία RSS (Receive Side Scaling)

Η τεχνολογία RSS εξισορροπεί το φορτίο της κίνησης του δικτύου μεταξύ των πυρήνων του επεξεργαστή μας, διαμοιράζοντάς το έτσι ώστε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις και την καλύτερη αποδοτικότητα.





"Πράσινο" Ethernet και Ανοχή Σφαλμάτων (Fault Tolerance)

H σειρά των Χ48 μητρικών διαθέτουν 2 Gigabit LAN chips (Realtek 8111C), που μπορούν να ρυθμίσουν αυτόματα την κατανάλωση σε ρεύμα, ανάλογα με το μήκος του καλωδίου δικτύου μας, για έως και 10% εξοικονόμηση ενέργειας. Με την προσθήκη της τεχνολογίας ανοχής σφαλμάτων στο δίκτυο, το Dual LAN της GIGABYTE αποτρέπει την πτώση του δικτύου, μεταφέροντας το φορτίο από τη θύρα που έχει υποστεί βλάβη σε μία άλλη που λειτουργεί σωστά.







.