GIGABYTE X58-EXTREME - Πρώτες φωτό και τέλος στο μύθο των DDR3-1066 στους Core i7 !

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για την επίσημη κυκλοφορία των Nehalem, η Intel προετοιμάζει το έδαφος για τη νέα της πλατφόρμα, που δεν είναι άλλη από την LGA-1366.
Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για την επίσημη κυκλοφορία των Nehalem, η Intel προετοιμάζει το έδαφος για τη νέα της πλατφόρμα, που δεν είναι άλλη από την LGA-1366.

Το chipset αυτής της πλατφόρμας είναι φυσικά το πασίγνωστο και πολυαναμενόμενο X58, το οποίο ήδη αρκετές εταιρείες όπως οι ASUS, GIGABYTE, MSI και Foxconn έχουν χρησιμοποιήσει στην κατασκευή νέων μητρικών.

Η GIGABYTE όμως προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, μιας και είναι η πρώτη που πρόλαβε να δώσει δείγματα της κορυφαίας λύσης της, που δεν είναι άλλη από τη X58-EXTREME. Η μητρική αυτή, που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν μερικές ημέρες, πλέον αποθανατίστηκε και στο φακό και μπορούμε όλοι να τη μελετήσουμε από τις οθόνες μας.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι αυτή η μητρική είναι ένα ES, πράγμα που σημαίνει ότι θα διαφέρει από το τελικό προϊόν. Π.χ., η κανονική Χ58-ΕXTREME έρχεται με 12-phase power και όχι με 6-phase, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες.



GIGABYTE GA-X58-EXTREME








Κάτω Αριστερή Γωνία:

2 x PCI-E x16
2 x PCI-E x8
2 x PCI-E x4
1 x PCI

Όπως συνήθως, τα "X" chipsets της Intel υποστηρίζουν ATi CrossFire. Πλέον η μητρική, όπως όλοι ξέρουμε υποστηρίζει και το nVIDIA SLi. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι μας παραξενεύει ιδιαίτερα η θέση του ενός PCI-E x4, μιας και φαίνεται ότι....καμία κάρτα δε θα μπορεί να μπει εκεί, λόγω επαφής με το μπλοκ...Ελπίζουμε να είναι κάτι που θα δει και θα φροντίσει η GIGABYTE.







Κάτω Δεξιά Γωνία:

6 x SATAII (ICH10R)
1 x IDE
Η EXTREME διαθέτει κουμπιά Power/Reset και Debug LED







Πάνω Δεξιά Γωνία:

6-DIMM DDR3







Πάνω Αριστερή Γωνία:

Όπως είπαμε, η μητρική θα έρθει με 12-phase power και όχι με 6.







IO Interface:

8 X USB 2.0
2 X RJ-45 LAN
1 X S/PDIF
1 X 1394
Κουμπί για "Clear CMOS"







GA-X58-EXTREME high-res thermal module:









To LGA 1366 socket (δώστε ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσοχή στο DDR3-1900. Κάποιος στο Fudzilla όντως παραπληροφόρησε πολύ κόσμο...):







Επαναλαμβάνουμε ότι η μητρική είναι ένα απλό ES (Engineering Sample). Κανείς δεν είναι βέβαιος για την τελική της μορφή, που μπορεί να περιλαμβάνει και παραπάνω SATA ports, παραπάνω LAN ports, ίσως και να διορθώνει το θέμα με τη μία PCI-E x4.