Η Intel αυξάνει τις προσπάθειες στον χώρο της αυτοκίνησης!

Η εταιρία δημιουργεί το τμήμα Automated Driving Group αποκλειστικά στην ανάπτυξη ιδεών και τεχνολογιών που σχετίζονται με τον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Μετά τη σύναψη συνεργασιών με μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως οι Mobileye και Delphi, η Intel ανυψώνει τις προσπάθειες για βελτίωση στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης με στόχο τη κυκλοφορία ενός πλήρως λειτουργικού συστήματος μέχρι το 2019. Η προσπάθεια ηγείται από τον Doug Davis, υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Intel εδώ και μερικές δεκαετίες και πρωτεργάτης ουσιαστικά του IoT group. 

Η αγορά έχει ήδη προσελκύσει και άλλους μεγάλους παίκτες του χώρου όπως την NVIDIA αλλά και τη Qualcomm και η Intel αποτελεί σίγουρα έναν εξίσου μεγάλο παίκτη στην αγορά μιας και ήδη έχει ανακοινώσει επένδυση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συγκεκριμένη και μόνο αγορά. Το μέλλον είναι κοντά και θα έρθει η στιγμή που το επόμενο αυτοκίνητό μας θα γράφει στο ταμπλό "powered by NVIDIA" ή κάτι αντίστοιχο!

 

 

 

Πηγή.

intel, iot, internet of things, Automated Driving Group

stavros

Members
2016-12-01T00:21:41Z

Το μέλλον είναι κοντά και θα έρθει η στιγμή που το επόμενο αυτοκίνητό μας θα γράφει στο ταμπλό "manual driving in motorways is not allowed" ή κάτι αντίστοιχο!

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...