Οι νέες AORUS X470 μητρικές από την GIGABYTE

Με την αποκάλυψη της επόμενης γενιάς Ryzen, Pinnacle Ridge η GIGABYTE μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες της AMD παρουσίασαν τις πρώτες X470 μητρικές τους.

 

Η GIGABYTE συνεχίζει το έργο της με την AORUS σειρά και αποκάλυψε τρεις μητρικές για enthusiasts που θα μεταβούν στη νέα γενιά των Ryzen επεξεργαστών. Η X470 AORUS Gaming 7 είναι η πιο high end υλοποίηση για το AM4 socket αυτή τη στιγμή και με τα premium features της αναμένεται να προσελκύσει πιο εύκολα όσους πηγαίνουν στην εν λόγω πλατφόρμα. Αρχικά υπάρχει ένα προεγκατεστημένο I/O shield κάτι που το έχουμε ξαναδει στο παρελθόν από άλλες εταιρίες στον χώρο των μητρικών, πλήρη RGB φωτισμό με πολλά σημεία στη μητρική που φωτίζουν, άφθονες PCIe για SLI και Crossfire καθώς και ένα ποιοτικό κύκλωμα τροφοδοσίας.

 

Στο κύκλωμα τροφοδοσίας βλέπουμε την είσοδο και πάλι των heatsinks με fin stack, κάτι που βλέπαμε πριν περίπου δέκα χρόνια σε αντίστοιχα high end μητρικές της αγοράς. Αυτό σε συνδυασμό με το ένα 8-pin και το επιπλέον 4-pin power connector υποδηλώνει ότι η μητρική μπορεί να μεταφέρει αρκετό ρεύμα στον επεξεργαστή πιθανόν βοηθώντας και στο overclocking μέσα από το κύκλωμα τροφοδοσίας των 10+2 φάσεων. Η αισθητική παραμένει στα γνωστά πρότυπα της AORUS μόνο που εδώ έχουμε την τριχρωμία του πορτοκαλί, μαύρου και ασημί χρώματος.

Περνώντας στην επόμενη μητρική, η X470 AORUS Gaming 5 στέκεται ακριβώς κάτω από την Gaming 7 από άποψης χαρακτηριστικών κάνοντας παραχωρήσεις κυρίως όσον αφορά τον φωτισμό με λιγότερα RGB σημεία που βοηθούν και στη μείωση της τιμής της. Εδώ βλέπουμε και λιγότερες φάσεις τροφοδοσίας (8+3) σε σχέση με την Gaming 7. Η Χ470 Ultra Gaming από την άλλη είναι παρόμοια σε features με την απλή Gaming 5 όμως εδώ λείπουν στοιχεία όπως το WIFI που συναντάμε στις δύο παραπάνω πιθανόν ρίχνοντας ακόμη χαμηλότερα το κόστος. Όσο για το τελευταίο, η GIGABYTE δεν έχει προβεί σε σχετικές λεπτομέρειες κάτι που θα μάθουμε στις 19 Απριλίου όταν θα κυκλοφορήσουν οι επεξεργαστές στην αγορά. Η Gaming 7 βέβαια ενδέχεται να κυκλοφορήσει με τιμή 279-299€ στην ελληνική αγορά.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

gigabyte, ryzen, ryzen 7 2700x, X470 AORUS Gaming 7, X470 AORUS Gaming 5, Χ470 Ultra Gaming, april 2018

FeelsBadMan

Members
2018-04-16T08:36:08Z

Τα heatsinks στην 7άρα φαίνονται πραγματικά beefy.Τα vrm θα έχουν αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες!

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...