Ελλείψεις σε AMD CPUs & Μητρικές στη Κίνα ίσως επηρεάσουν την Ευρώπη

Ελλείψεις σε mainstream μητρικές με τα A320, B450 και A68 ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα και στην αγορά της Ευρώπης.

Το φαινόμενο του bundling επεξεργαστών με μητρικές είναι μια τυπική πρακτική στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας ωστόσο όπως δηλώνουν πηγές αυτό δείχνει να πηγαίνει καλύτερα απ' ότι περίμεναν οι κατασκευαστές μητρικών και έτσι υπάρχουν ελλείψεις σε mainstream chipsets όπως το B450.

Οι πρώτοι κατασκευαστές που επηρεάζονται στην εν λόγω περιοχή είναι η ASUS και η GIGABYTE οι πρώτες αυτή τη στιγμή στην αγορά μητρικών βάσει πωλήσεων παγκοσμίως. Τα πράγματα δείχνουν το ίδιο άσχημα και για την MSI που σταμάτησε σχετικό promotion ενός entry level bundle με μια A320 μητρική και έναν A8-9600 APU λόγω της μικρής διαθεσιμότητας που βλέπει αλλά παράλληλα αυξάνει τις τιμές λόγω αυτού. Οι δύο πρώτες φαίνεται πως θα στοχεύσουν στην αύξηση της παραγωγής με κάθε δυνατό τρόπο για να αποφύγουν την αύξηση τιμών στα δικά τους μοντέλα όμως εάν το φαινόμενο συνεχίσει, οι αυξήσεις στις τιμές θα είναι επικείμενες.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως το X470 chipset δεν επηρεάζεται και βάσει πωλήσεων απορροφάται περισσότερο στην αγορά της Ευρώπης. Αναμφισβήτητα τα παραπάνω συνδέονται και με την πρόσφατη έλλειψη σε CPUs 14nm από την Intel κάτι που στρέφει αρκετούς στην αγορά AMD συστημάτων για τα μελλοντικά builds τους.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, cpu, mainstream, ryzen, a320, B450 , a68

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...