Η Google παρουσίασε το Tensor Processing board της

Η μονάδα κυκλοφορεί σαν ένα development board για προγραμματιστές και σύμφωνα με τη Google προσφέρει εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις σε συγκεκριμένα machine learning workloads.

Το όνομα της μονάδας είναι Edge TPU και αποτελεί μια τελειοποιημένη έκδοση του επεξεργαστή τανυστών της Google ο οποίος μπορεί να λύσει πιο περίπλοκα προβλήματα που σχετίζονται με AI και machine learning εφαρμογές. Έχοντας περάσει από μερικές εκδόσεις η Google έχει δημιουργήσει μια μικρή έκδοση με διαστάσεις ενός Raspberry Pi και όλες τις απαραίτητες συνδέσεις. Το σύστημα απαρτίζεται από έναν τετραπύρηνο ARM Cortex-A53 CPU μαζί με ένα Cortex-M4F real-time πυρήνα και τη Vivante GC7000 Lite GPU, υποσυστήματα που μιλούν με τον custom συνεπεξεργαστή της Google ο οποίος είναι ικανός να παράξει μέχρι και 4 τρις υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

Οι προγραμματιστές που ενδιαφέρονται να πιάσουν στα χέρια τους αυτό το development board, μπορούν να το κάνουν από το site της Google αρκεί να διαθέσουν τα $149,99 που κοστίζει. Τέλος, σημειώνεται ότι η μονάδα είναι συμβατή με το Debian Linux καθώς και το TensorFlow Lite machine learning software framework που ενεργοποιεί τις επιπλέον δυνατότητες του συνεπεξεργαστή της Google.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

development board

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...