Πιο ακριβές από ότι συνήθως οι X570 μητρικές

Ο CEO της MSI επιβεβαίωσε ουσιαστικά πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγηση των περισσότερων X570 μητρικών που θα κυκλοφορήσουν για τους επερχόμενους Ryzen 3000 CPUs.

Στη νέα γενιά μητρικών θα δούμε και πάλι αρκετά features να κάνουν την εμφάνισή τους και ίσως το σημαντικότερο είναι η ενσωμάτωση του PCIe controller τόσο στον επεξεργαστή όσο και στο chipset και σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες αυτό θα έχει αντίκτυπο στην τιμή των μητρικών. Πιο ειδικά για την υποστήριξη του νέου και ταχύτερου διαύλου απαιτείται και υψηλότερη ποιότητα κατασκευής στις μητρικές με στοιχεία που εξυπηρετούν την αποδοτικότερη σηματοδότηση, όμως όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του CEO της MSI Charles Chiang αυτός δε θα είναι ο μόνος λόγος που θα δούμε τις τιμές να αυξάνονται.

'Δείχνοντας' προς την επιτυχία που έχουν οι Ryzen στη δεύτερη γενιά που διανύουμε αυτή τη περίοδο και μέχρι την κυκλοφορία της τρίτης γενιάς σε λιγότερο από έναν μήνα, ο CEO της MSI ανέφερε και το γεγονός της αλλαγής πλεύσης για την AMD σε ένα πιο premium brand φεύγοντας έτσι από την θέση της 'εναλλακτικής λύσης' στον χώρο των επεξεργαστών.

Αντίστοιχη πολιτική τιμών θα ακολουθήσουν φυσικά και άλλες εταιρίες του χώρου όπως η GIGABYTE κάτι που αναφέρθηκε από το Anandtech πριν από μερικές ημέρες. Σε αυτή τη περίπτωση μια midrange μητρική θα κοστίζει περί τα $249, τιμή διπλάσια από τις 300 και 400 Series των προηγούμενων γενιών. Ας μη ξεχνάμε ότι στις 11 Ιουνίου στη 1 τα ξημερώματα η AMD θα εμφανιστεί στην E3 2019 με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες GPUs της.

msi-x570-ir-pwm-digital-design-core-boost.jpg.c0e4a73a67c08518fe1a92d82f73fceb.jpg

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

msi, prices, motherboards, ryzen, cpus, ryzen 3000 series

stavros

Members
2019-06-10T08:58:34Z

Λογικό, αφενός μεγαλύτερο κόστος (ψύξη, φουρφούρια, PCIe4, etc.) αφετέρου αναμένεται να έχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση από τις προηγούμενες. Από την άλλη βλέπουμε ότι οι κατασκευαστές MB δίνουν μεγάλη υποστήριξη στην AMD με τα πολλά πλέον μοντέλα που παρουσιάζουν, σε σχέση με τις προηγούμενες, ακόμα και σε σχέση με τα chip της Intel. Η γραμμή παραγωγής γίνεται πιο πολύπλοκή πράγμα που ανεβάζει το κόστος.

 

Btw, τώρα θα αρχίσουμε να μετράμε/λαμβάνουμε υπόψη και το θόρυβο που παράγουν οι μητρικές, όπως στις gpu, chases, etc. Νομίζω πως είναι κάτι που δεν θα αποφευχθεί και από τις μελλοντικές ΜΒ της Intel όταν αυτές φέρουν το PCIe4.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...