Η ASUS φέρνει CPU PCIe Gen 4 support στις 400 Series μητρικές

Μιας και οι CPUs υποστηρίζουν κανονικά τον νέο δίαυλο, η ASUS ενεργοποιεί το πρότυπο στις X470/B450 μητρικές που θεωρεί ότι θα τρέχει σωστά.

Πιο ειδικά η εταιρία ετοιμάζει BIOS updates για αρκετές X470 και B450 μητρικές που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, φέρνοντας το πρότυπο PCIe Gen 4.0 τόσο στην πρώτη PCI Express υποδοχή όσο και το σημαντικότερο, στην πρώτη M.2 υποδοχή για μέσα αποθήκευσης ενεργοποιώντας τις υψηλές ταχύτητες που προσφέρει ο δίαυλος. Όπως φαίνετια από τη λίστα που εμφανίστηκε σε Κινέζικο site, μητρικές όπως η ROG CROSSHAIR VII HERO ενώ υπάρχουν ήδη ανεπιβεβαίωτοι αριθμοί που αγγίζουν τα 5GB/s σε Gen 4 SSDs σε μητρικές όπως τη TUF B450M-PRO GAMING.

Κινητήριος δύναμη αυτών των αποφάσεων είναι σίγουρα οι υψηλές τιμές που έχουν για την ώρα αρκετές X570 μητρικές και αυτό λόγω του υψηλότερου κόστους κατασκευής που προκύπτει από το πιο ακριβό chipset, τη προσθήκη ενός πιο αποδοτικού κατά περιπτώσεις συστήματος ψύξης τόσο για το chipset όσο και για τα VRM και τέλος η προσθήκη περισσότερου χαλκού στη πλακέτα τους.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

ryzen, cpus, x470 chipset, B450 , PCIe Gen 4, ROG CROSSHAIR VII HERO

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...