Η MSI επανακυκλοφορεί μερικές B450 Μητρικές

Οι συγκεκριμένες θα φέρουν πλήρη και out of the box υποστήριξη για τους νέους τρίτης γενιάς επεξεργαστές Ryzen της AMD, μαζί φυσικά με όλους τους υπόλοιπους του AM4 socket.

Πιο ειδικά, σύμφωνα με την MSI το μυστικό στις επανεκδόσεις είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος BIOS chip, το οποίο μπορεί να 'συγκρατήσει' τις πληροφορίες που απαιτούνται για το initialization των Ryzen 3000, αφήνοντας την υποστήριξη για τα υπάρχοντα μοντέλα απείραχτη. Για γίνει πράξη αυτό στις υπάρχουσες μητρικές η MSI έχει κάνει ορισμένες παραχωρήσεις όπως στην εμφάνιση του BIOS. Το κλασικό interface ονομάζεται ClickBIOS 5, ωστόσο θέλοντας να μειώσει το μέγεθός του φέρνει σε αρκετές από τις υπάρχουσες μητρικές το GSE-lite, μια ελαφριά εκδοχή του, όμως οι MAX παραλλαγές που παρουσιάστηκαν επίσημα σήμερα φέρνουν στο προσκήνιο μια άλλη λύση.

Η προσέγγιση εδώ της MSI είναι διαφορετική. Αυξάνοντας το μέγεθος του BIOS chip, μπορεί να φέρει υποστήριξη για τη νέα γενιά των επεξεργαστών της AMD στα 400 Series chipsets και ταυτόχρονα να διατηρήσει το ίδιο γνωστό interface που έχουν συνηθίσει αρκετοί χρήστες. Ο λόγος για τον οποίο γίνονται όλα αυτά έχει να κάνει με το κόστος των περισσότερων X570 μητρικών, που είναι υψηλότερο από τις αντίστοιχες X470, ενώ η έλλειψη B Series στην νέα σειρά 'αναγκάζει' όσους θέλουν κάποιον νέο επεξεργαστή στην αγορά κάποιας 400 Series μητρικής, όπου με το αντίστοιχο BIOS θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες των Ryzen 3000.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, ryzen, ryzen 3000 series, out of the box , BIOS chip, b450 chipset

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...