Η ASUS κυκλοφορεί την πρώτη μητρική 'Crosshair VIII Impact' για AMD

Η γνωστή σειρά Crosshair που φτάνει τον αριθμό VIII για τη πλατφόρμα της AMD ενσωματώνει ένα ακόμα μοντέλο, την Mini-DTX Impact έκδοση της ASUS.

Η ROG Crosshair VIII είχε εμφανιστεί πριν από μερικούς μήνες στην έκθεση Computex το καλοκαίρι ωστόσο έκτοτε δεν ακούσαμε κάτι για την ημερομηνία που θα τη δούμε στην αγορά. Φαίνεται πως πλέον έφτασε η ώρα να τη δούμε στα ράφια των καταστημάτων και εκτός από την ROG Crosshair VIII Impact θεαματική είσοδο κάνει και η ROG Strix X570-I Gaming η οποία θα έχει ακόμη μικρότερο ITX μέγεθος με πιο 'μαζεμένα' features για τη gaming αγορά.

Η Crosshair VIII Impact φέρει 8+2 φάσεις τροφοδοσίας που τρέχουν από το power stage της Infenion Technologies TDA21472, καθένα από τα οποία μπορεί να υποστηρίζει 70 ampere ρεύματος ενώ αυτό το κύκλωμα τροφοδοσίας ψύχεται από μια μελετημένη ψύκτρα. Ο χώρος σε μια ITX μητρική είναι αρκετά πολύτιμος και γι' αυτόν τον λόγο η ASUS τοποθέτησε αρκετά από τα υποσυστήματα σε daughterboards και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η SupremeFX που τρέχει παρέα και με το ESS®ES9023P DAC φροντίζοντας έτσι για τα 7.1 κανάλια του ήχου. Η σειρά Impact χαρακτηρίζεται επίσης και για τις overclocking δυνατότητες που προσφέρει στους χρήστες και αυτό φροντίζουν τα μελετημένα memory traces που βελτιστοποιούν τις επιδόσεις με υψηλά χρονισμένες μνήμες, ενώ και το κύκλωμα τροφοδοσίας που προαναφέραμε παίζει σημαντικό ρόλο στη τροφοδοσία και τον υπερχρονισμό ακόμη και μεγάλων chips όπως ο 3900X ενώ ο 3950X βρίσκεται στον ορίζοντα.

Η δεύτερη μητρική που λανσάρει η ASUS κατατάσσεται στην gaming αγορά και φέρει την επωνυμία της οικογένειας προϊόντων STRIX. Η ROG Strix X570-I Gaming έχει μικρότερες διαστάσεις, όπως ορίζει το ITX πρότυπο και περιλαμβάνει τα απαραίτητα μαζί με ένα αποδοτικό σύστημα ψύξης των VRM ενώ για όσους σκέφτονται για μικρά σε διαστάσεις συστήματα και κάποιον APU, στο πίσω μέρος βρίσκουμε μια HDMI 2.0 καθώς και μια DisplayPort 1.4, παρέα με συνδεσιμότητα WiFi 6.

Η διαθεσιμότητα των μητρικών θα ξεκινήσει άμεσα και θα τις δούμε στα καταστήματα μέχρι το τέλος του μήνα. Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο αναμένεται και η κυκλοφορία του δεκα εξαπύρηνου Ryzen 9 3950X από την AMD.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

ASUS , computex, ROG Crosshair VIII , Infenion Technologies

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...