Νέες X299 Μητρικές και BIOS updates για τους Intel Cascade Lake-X CPUs

Η GIGABYTE μεταξύ άλλων εταιριών λανσάρουν νέες μητρικές αλλά και BIOS updates για να υποστηρίξουν τους νέους επεξεργαστές Cascade Lake-X.

Η Intel ανακοίνωσε μόλις πριν από μερικές ώρες τη νέα σειρά επεξεργαστών για την HEDT αγορά ονόματι Cascade Lake-X και από τη στιγμή που το socket δεν αλλάζει οι κατασκευαστές μητρικών λανσάρουν BIOS updates αλλά και μερικά νέα μοντέλα για να συνοδεύσουν το launch. Η GIGABYTE αρχικά φέρνει στην αγορά δύο μοντέλα, την X299X AORUS MASTER καθώς και τη X299X Designare 10G η οποία εφοδιάζεται με 10 Gbit NIC και ενσωματωμένο Thunderbolt 3 μέσω Type-C.

Η MASTER είναι μια high end μητρική και βρίσκεται ένα σκαλί κάτω σε features από την flagship waterforce ενώ διατηρεί όλα τα στοιχεία της 'απλής' X299 AORUS MASTER. Το κύκλωμα τροφοδοσίας έρχεται με 16 φάσεις υποστηρίζοντας 70A ανά φάση δίνοντας έτσι όλη την απαραίτητη ισχύ που θα ζητήσει ακόμα και ένας ενεργοβόρος επεξεργαστής όπως ο δεκα οκταπύρηνος Core i9 10980XE.

Η X299X Designare διαθέτει επίσης και Thunderbolt μέσω μιας USB Type-C για τους επαγγελματίες που χρειάζονται την έξτρα συνδεσιμότητα για μέσα αποθήκευσης, εικόνα και ήχος. Μαζί στη συσκευασία ωστόσο δίνεται και η κάρτα επέκτασης AORUS Gen4 (add in card) που μπορεί να στεγάσει τέσσερα PCIe M.2 drives (PCIe 3.0 x4) για υψηλές ταχύτητες πάνω από 10GB/s.

Οι μητρικές θα βρεθούν στην αγορά σχεδόν άμεσα όμως για την ώρα η GIGABYTE δεν ανέφερε τις προτεινόμενες τιμές τους. Όσον αφορά τα BIOS updates καλό είναι να κοιτάξετε το site του κατασκευαστή της μητρικής σας για νεότερα. Αρκετά high end μοντέλα πολλών κατασκευαστών θα πάρουν updates σύντομα, πληροφορίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

 

GIGABYTE Releases BIOS Updates For Newest Intel® Core™ X CPUs
https://www.gigabyte.com/Press/News/1721

MSI X299 GAMING PRO CARBON AC
Version 7A95v1D
Release Date 2019-09-18
- Support Cascadelake-X CPU
https://www.msi.com/Motherboard/support/X299-GAMING-PRO-CARBON-AC

ASRock
9/19/2019
https://www.asrock.com/support/index.asp?cat=BIOS

GIGABYTE Press Release

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

gigabyte, intel, HEDT , X299X AORUS MASTER , X299X Designare 10G