Και η GIGABYTE λανσάρει τις δικές της TRX40 μητρικές

Τέσσερα νέα μοντέλα έρχονται να συνοδεύσουν τα δύο Threadripper του socket sTRX4 που θα κυκλοφορήσουν στις 25 Νοεμβρίου.

Τα μοντέλα αυτά εκτείνονται από το εισαγωγικό TRX40 AORUS PRO WIFI για την gaming αγορά μέχρι και την κορυφαία TRX40 AORUS XTREME για τους enthusiasts ενώ ένα σκαλί κάτω τοποθετείται η TRX40 Designare με PCIe layout που προορίζεται για workstation χρήση. Οι δύο AORUS με τη πορτοκαλί 'αμφίεση' είναι οι δύο πρώτες στο lineup ωστόσο μιας και η πλατφόρμα προσεγγίζει χρήστες με αρκετές απαιτήσεις είναι και αυτές high end με πλήθος features και θύρες επέκτασης. Στο επίκεντρο είναι η ενεργή ψύξη του chipset και το μελετημένο κύκλωμα τροφοδοσίας των 12+2 φάσεων στην PRO που γίνεται 16+3 στη MASTER. Στοιχεία που ξεχωρίζουν στη τελευταία είναι το 5Gbit NIC της Aquantia ενώ ένα κοινό στοιχείο και των δύο είναι το WiFi 6 802.11ax που ενσωματώνουν.

Όσον αφορά το υποσύστημα αποθήκευσης εδώ οι μητρικές παρέχουν τον ίδιο αριθμό θυρών, δηλαδή τρεις M.2 πλήρους ταχύτητας (Gen 4) καθώς και τέσσερις PCIe x16 και πάλι Gen 4, μιας και σε αυτή τη γενιά δε θα συναντήσουμε το παλιότερο πρωτόκολλο σύνδεσης.

Η AORUS XTREME αποτελεί τη ναυαρχίδα των gaming προτάσεων για αυτό το socket από την GIGABYTE. Με ένα μεγάλο κάλυμμα καλύπτει τόσο το chipset που ψύχεται ενεργά όσο και τις τρεις M.2 Gen 4 υποδοχές ενώ εκτείνεται και από την ασυνήθιστη ακόμα δεξιά πλευρά του 24-pin, εκεί όπου βρίσκουμε δύο πλήκτρα power και reset. Το κύκλωμα τροφοδοσίας περιλαμβάνει και αυτό 16+3 φάσεις τροφοδοσίας και ψύχεται από ένα fin stack cooler που φτάνει μέχρι και το I/O cover με τη βοήθεια ενός heatpipe. Στη συσκευασία η GIGABYTE δίνει και έναν AORUS Gen4 AIC Adapter στον οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε μέχρι 4 M.2 συσκευές για απαράμιλλες επιδόσεις. Η κάρτα επέκτασης ψύχεται και αυτή ενεργά μέσω ενός blower τύπου ανεμιστήρα και είναι single slot για να μη δημιουργήσει πονοκεφάλους στους PC builders.

Η τελευταία μητρική που έδειξε η GIGABYTE είναι η Designare η οποία έγινε μεν listed στο επίσημο site της όμως για την ώρα δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες, πέρα από το γεγονός που όπως μας προϊδεάζει η φωτογραφία θα έχει ίδιο layout με την XTREME με ίση απόσταση μεταξύ των PCIe slots κάτι που πρωθεί της χρήση της σε workstation συστήματα με πολλές κάρτες γραφικών και επιπλέον κάρτες επέκτασης. Οι AORUS μητρικές θα κυκλοφορήσουν στις 25 Νοεμβρίου, ενώ όσον αφορά τη Designare η ημερομηνία διάθεσής της είναι για την ώρα άγνωστη.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

threadripper, TRX40 AORUS XTREME , TRX40 AORUS PRO WIFI , TRX40 Designare , 5Gbit NIC

stavros

Members
2019-11-08T15:03:43Z

Με τον adapter δώρο

 

 

ChameZX

Members
2019-11-09T09:52:35Z

Έχει αγοράσει κανένας κάποια από αυτές τις μητρικές με τον ανεμιστήρα; Από θόρυβο πως πάνε;

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...