Το socket sTRX4 της AMD ήρθε για να μείνει

Η νέα πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου και πηγές αναφέρονται στη διάρκεια ζωής που θα έχει.

Πηγές αναφέρουν πως το sTR4, το νέο socket που θα φέρει στο προσκήνιο η AMD με τους νέους Ryzen Threadripper 3960X και Ryzen Threadripper 3970X έρχεται για να μείνει στην επιφάνεια για αρκετά χρόνια. Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι το socket έχει τον ίδιο αριθμό pin με το TR4 (4094), αυτό που αλλάζει είναι το που οδηγούν αυτά καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες της κατηγορίας. Μπορεί αυτό να θυμίζει αντίστοιχες κινήσεις της Intel στο πρόσφατο παρελθόν όμως εδώ βλέπουμε μια πλατφόρμα που φέρνει περισσότερα στο τραπέζι.

Η AMD συνεχίζει λέγοντας πως το συγκεκριμένο socket έχει βλέψεις να συνεχίσει το scalability της πλατφόρμας εκτεινόμενο σε αρκετά περισσότερους πυρήνες, που όπως μας δείχνουν φήμες θα περιλαμβάνουν ίσως και έναν 64-πύρηνο επεξεργαστή που θα εμφανιστεί κάποια στιγμή στις αρχές του 2020. Κλείνοντας ανέφερε τις αλλαγές που 'ξεκλειδώθηκαν' με τις αλλαγές στο socket και έχουν να κάνουν με τον συνολικό αριθμό των 72 PCIe lanes που μένουν (καθαρές) από τον επεξεργαστή, ενώ παράλληλα ο δίαυλος του CPU στο chipset τετραπλασιάζεται από τη περασμένη γενιά στις 8x γραμμές Gen 4 (από 4x gen 3). Οι καθαρές γραμμές μένουν για όλες τις έξτρα συσκευές της πλατφόρμας που μπορεί κυρίως κάρτες γραφικών και μέσα αποθήκευσης, δύο βασικοί πυλώνες ενός workstation setup.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

motherboard, Ryzen Threadripper 3970X , Ryzen Threadripper 3960X , sTR4, 72 PCIe lanes, scalability

klapeto

Members
2019-11-11T15:31:30Z

Ελπίζω να βγάλει κάποια 8-Channel έκδοση όπως διέρρευσε πριν λίγο καιρό. Είναι κρίμα να βγουν 64c/128t Threadrippers και να είναι περιορισμένοι από το bandwidth σε κάποια workloads.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...