BIOS βελτιώνει το Overclocking στους Intel Cascade Lake X CPUs

Το update λέγεται ότι βελτιώνει τις επιδόσεις στο overclocking που έχουν οι 4 νέοι Core X Series επεξεργαστές της Intel.

Η Intel ξεκίνησε τη διάθεση ενός νέου microcode update προς τους κατασκευαστές μητρικών με το X299 chipset το οποίο φέρνει βελτιωμένες overclocking δυνατότητες στη πλατφόρμα. Αυτοί είναι οι ισχυρισμοί της κοινότητας ενώ η Intel το μοναδικό που αναφέρει στο επίσημο site της είναι πως βελτιώνει την "voltage-based overclocking functionality", δηλαδή το εγχείρημα του overclocking μέσα από χειροκίνητο έλεγχο της τάσης λειτουργίας των επεξεργαστών, που παραμένει ο κλασικός τρόπος υπερχρονισμού σε ένα Intel CPU μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα επειδή είναι μια περίεργη διαδικασία η Intel μας μαθαίνει επίσης πως να ξεχωρίζουμε το update μόλις αυτό έρθει στις πρώτες μητρικές της αγοράς και αυτό γίνεται μέσω του Processor Identification Tool. Παρά το γεγονός ότι στο LGA 2066 αυτού του chipset τοποθετούνται δύο επιπλέον γενιές επεξεργαστών οι βελτιώσεις αφορούν καθαρά τα τέσσερα πιο πρόσφατα Cascade Lake-X CPUs, τον Core i9 10900X, Core i9 10920X, Core i9 10940X και τον Core i9 10980XE.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

overclocking, LGA 2066, microcode, X299 chipset, Core X Series , Processor Identification Tool

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...