[Press Release] H Asus λανσάρει τα νέα P series notebooks με Anti-theft Technology

Η ASUS ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να εξοπλίσει τα notebooks της με την αντικλεπτική τεχνολογία της Intel, σε μία προσπάθειά της να ελαχιστοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ολοένα και αυξημένες κλοπές notebook. Υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις, όπου στελέχη εταιρειών λειτουργούν εφαρμογές ή επεξεργάζονται έγγραφη υψήστης ασφαλείας. Σε παρόμοιες λοιπόν περιπτώσεις όπου η αυστηρή φύλαξη του notebook παίζει σπουδαίο ρόλο, η τυχόν κλοπή του notebook δύναται να προκαλέσει σοβαρά, ακόμα και ανεπανόρθωτα προβλήματα. Η ASUS δείχνει λοιπόν το ενδιαφέρον της με την νέα σειρά "P", στα οποία έχει προστεθεί η αντικλεπτική προστασία της Intel. Πιο συγκεκριμένα η νέα αυτή τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στα να στείλουν από μακριά ένα "poison pill", καθιστώντας το notebook πρακτικά μη συνεργάσιμο στις οποιεσδήποτε εντολές του αφού το απενεργοποιούν. Ως συνέπεια του προηγουμένου, το ρίσκο που υπάρχει όταν κλαπεί το notebook εξολοθρεύεται πλήρως. Απ'τη στιγμή φυσικά που το notebook επιστρέψει στον νόμιμο κάτοχό του, μέσω μίας local passphrase ή ενός recovery token μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά.
Η ASUS ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να εξοπλίσει τα notebooks της με την αντικλεπτική τεχνολογία της Intel, σε μία προσπάθειά της να ελαχιστοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ολοένα και αυξημένες κλοπές notebook. Υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις, όπου στελέχη εταιρειών λειτουργούν εφαρμογές ή επεξεργάζονται έγγραφη υψήστης ασφαλείας. Σε παρόμοιες λοιπόν περιπτώσεις όπου η αυστηρή φύλαξη του notebook παίζει σπουδαίο ρόλο, η τυχόν κλοπή του notebook δύναται να προκαλέσει σοβαρά, ακόμα και ανεπανόρθωτα προβλήματα. Η ASUS δείχνει λοιπόν το ενδιαφέρον της με την νέα σειρά "P", στα οποία έχει προστεθεί η αντικλεπτική προστασία της Intel. Πιο συγκεκριμένα η νέα αυτή τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στα <<θύματα>> να στείλουν από μακριά ένα "poison pill", καθιστώντας το notebook πρακτικά μη συνεργάσιμο στις οποιεσδήποτε εντολές του <<νέου κατόχου>> αφού το απενεργοποιούν. Ως συνέπεια του προηγουμένου, το ρίσκο που υπάρχει όταν κλαπεί το notebook εξολοθρεύεται πλήρως. Απ'τη στιγμή φυσικά που το notebook επιστρέψει στον νόμιμο κάτοχό του, μέσω μίας local passphrase ή ενός recovery token μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά.

"Με την χρησιμοποίηση της αντικλεπτικής τεχνολογίας στα μοντέλα P30 & P80 της ASUS, οι επαγγελματίες μπορούν πλέον να κάνουν την δουλειά τους με μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς τον παραμικρό φόβο σε περιπτώσεις κλοπής του laptop, ή ακόμα και αν το χάσουν οι ίδιοι", είπε ο κύριος Henry Yeh, General Manger του Notebook Business Unit της ASUS. "Η συγκεκριμένη επιπρόσθετη ασφάλεια που έχουν τα notebook της σειράς P, τα καθιστούν απαραίτητο σύντροφο οποιουδήποτε επαγγελματία".

"Άμεση απόρροια της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης laptop είναι η παροχή ισχυρού anti-theft management", ισχυρίζεται ο George Thangadurai, διευθυντής στρατηγικής σχεδίασης και γενικός manager της Intel Anti-theft Services, Intel Mobile Platforms Group. "Αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με την ASUS, θα είναι όπως καταλαβαίνετε η πρώτη σειρά φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως, με ασφάλεια βασισμένη στην Intel Anti-theft Technology"