Αύξηση στις τιμές DRAM & NAND Flash μέχρι το τέλος του έτους

Το DRAMeXchange αναφέρει πως οι τιμές των DRAM θα αυξηθούν κατά 10% έως το τέλος του έτους για διάφορους λόγους.

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από την αγορά των notebooks η οποία παρατηρεί μια σχετική αύξηση σε πωλήσεις και κατ' επέκταση σε ζήτηση είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι τιμές των μνημών θα αυξηθούν μέχρι το τέλος του έτους. Φυσικά η αύξηση έχει να κάνει με την τιμή που πουλάει ο κάθε OEM και κατ' επέκταση αυτή που λαμβάνει ο κάθε τρίτος κατασκευαστής που κοσμεί τα ράφια των καταστημάτων. Ως εκ τούτου, οι μνήμες των φορητών υπολογιστών θα αναλογούν σύμφωνα με τις προβλέψεις στο 45% της συνολικής παραγωγής. Παράλληλα, η αύξηση του ενδιαφέροντος στην αγορά των server αποτελεί έναν ακόμη λόγο για την αύξηση των τιμών με βάση το δημοσίευμα. Παράλληλα, η αναλογία των server μνημών θα ξεπεράσει το 25% μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Αντίστοιχο τοπίο παρατηρείται και στην αγορά των NAND Flash μια αγορά που τροφοδοτεί όχι μόνο τους αγαπημένους μας SSD που βρίσκουμε σχεδόν σε κάθε σύστημα της αγοράς, αλλά και από δεκάδες κατασκευαστές smartphones τόσο από την αγορά της Κίνας (Huawei, Vivo, OPPO και πολλοί ακόμα) μέχρι και τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου όπως οι Samsung, Apple. Το άρθρο του DRAMeXchange εμβαθύνει περισσότερο στις σχέσεις μεταξύ των κατασκευαστών. Τέλος, αναφέρεται πως η αγορά θα ηρεμήσει τιμολογιακά μέσα στο 2017.

 

τιμές, dram, prices, μνημες, ram, hyperx

caution

Members
2016-09-06T18:41:33Z

Πάντως, ανεβαίνουν/κατεβαίνουν οι τιμές, αλλά αν είχες σύστημα με 640kb/4MB κτλ - εδώ και πολλά χρόνια - οι μνήμες RAM σου φαίνονται σχεδόν free...

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...