Η TSMC στο δρόμο για transistor 12nm!

Πηγές αναφέρουν πως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company κοινώς γνωστή ως TSMC επιστρατεύει τη τεχνογνωσία της αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά της από τα 28nm των ανταγωνιστών.

Οι πρώτες πληροφορίες έφτασαν πριν από μερικές ώρες στα πρώτα Ασιατικά μέσα και προέρχονται από επίσημες πηγές της βιομηχανίας θέλουν την TSMC να διαθέτει στους πελάτες της μια νέα μέθοδο ολοκλήρωσης στα 12nm, αυξάνοντας έτσι τη διαφορά της από τους ανταγωνιστές προσφέροντας πιο προσιτές τιμές, στα πλαίσια των 28nm. Όπως δηλώνουν οι πηγές, τα νέα 12nm θα αποτελέσουν ένα "shrink" των τωρινών 16nm που βρίσκονται στο εσωτερικό προϊόντων όπως οι Pascal κάρτες γραφικών της NVIDIA, αλλά και οι επεξεργαστές της Apple για το iPhone. 

Η λίστα των πελατών της TSMC όμως, έχει μεγαλώσει αισθητά τα τελευταία χρόνια και οι ανάγκες της βιομηχανίας για χαμηλότερες τιμές φαίνεται πως αποτελούν τους νούμερο ένα λόγους για τις παραπάνω κινήσεις. Επισημαίνεται μάλιστα, ότι όσο τα 28nm βρίσκονταν στην άνθισή τους, η TSMC και πάλι αποτελούσε τη πιο προσοδοφόρα εταιρία κατασκευής επεξεργαστών της αγοράς κάτι που φυσικά θα ήθελε να διατηρήσει και στο μέλλον. 

 

 

 

 

Πηγή.

nvidia, apple, transistor, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, 12nm finfet, 28nm finfet, tsmc

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...