Κατά 65% μικρότερα σε μέγεθος τα app updates από τη Google

Η Google ανακοίνωσε σήμερα μια νέα μέθοδο διάθεσης updates για τις εφαρμογές του Play Store που ναι μεν θα μειώσει τις απαιτήσεις σε δεδομένα, όμως έχει αρνητικά.

Ο νέος αλγόριθμος είναι αρκετά... φαντασμαγορικός και σύμφωνα με τον μηχανικό της εταιρίας Andrew Hayden η Google πραγματοποιεί σύγκριση του update από το Play Store και της εγκατεστημένης στη συσκευή εφαρμογής αλλάζοντας μόνο τα σημεία που διαφέρουν! Η ενέργεια ονομάζεται από τη Google File-by-File patching και στόχος της είναι να μεταφέρει τα δεδομένα σε ασυμπίεστες εφαρμογές "byte for byte" προτού τις επανασυμπιέσει σε αρχείο. 

Το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο μόνο σε εφαρμογές που έχουμε ρυθμίσει από το Play Store να αναβαθμίζονται αυτόματα, κάτι που γίνεται κυρίως σε ώρες όπου δε χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο (νύχτα), ή όταν αυτό φορτίζει και. Σε σχέση με άλλες μεθόδους που έχει χρησιμοποιήσει η Google, η τωρινή είναι κατά 20% πιο αποδοτική ως προς το μέγεθος των updates που παράγει και γι' αυτόν όμως τον λόγο απαιτεί και περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από τη συσκευή που είναι και το κύριο αρνητικό του. 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

play store, updates , Andrew Hayden, File-by-File

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...