Η Apple θέλει να φτιάξει Custom ARM CPUs

Η γνωστή από το iPhone εταιρία φαίνεται πως έχει βλέψεις μετά το λανσάρισμα του νέου iPhone να εκτοπίσει κάθε άλλο κατασκευαστή κάνοντάς την μια από τις πιο αυτόνομες του χώρου.

Είναι γνωστό πως πάνω από 10 χρόνια η Apple βασίζεται σε τεχνολογίες, πατέντες και hardware τρίτων κατασκευαστών για τις δημοφιλείς συσκευές της. Από το Macbook μέχρι και το ολόφρεσκο iPhone, η Apple αξιοποιεί chips εταιριών όπως της Intel αλλά και της Qualcomm ενώ μόλις πρόσφατα αποκάλυψε πως στο νέο iPhone 8 και X η GPU που θα βρίσκεται στο εσωτερικό θα είναι δικής της σχεδίασης, λίγους μόλις μήνες μετά την "αποκοπή" της από την Imagination Technologies, της αποκλειστικής πολλές φορές εταιρίας που προμήθευε την Apple με GPUs για τους νέους της επεξεργαστές.

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες μιλούν για τη δημιουργία custom ARM chips που έχουν στόχο να βρεθούν όχι μόνο στο iPhone, αλλά και στα Macbooks και τα σταθερά της iMac εκτοπίζοντας την Intel με την οποία έχει μακροχρόνιες σχέσεις. Η Apple δε θα σταματήσει εκεί μιας και όπως αναφέρεται θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία που ίσως έχει συλλέξει ανά τα χρόνια για να δημιουργήσει αρχικά το πρώτο της Modem για το iPhone για 4G και 5G σήματα.

Η αλλαγή σε ARM chips από τη μια μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στην Apple να σχεδιάσει ακόμα πιο λεπτά Macbooks με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα αντίστοιχα x86 που διαθέτει τώρα ενώ με το άλμα των επιδόσεων που έγινε με τον A11 Bionic στο single και το multithreaded performance δε θα μας φανεί περίεργο εάν στο άμεσο μέλλον δούμε δικά της chips με αρχιτεκτονική ARM να βγαίνουν σε επερχόμενα Macbooks. Οι εν λόγω κινήσεις θα κλείσουν ακόμη περισσότερο το οικοσύστημα του hardware πίσω από τις πόρτες των γραφείων της εταιρίας και έτσι δε θα εξαρτάται τόσο από τα roadmaps της Intel και της Qualcomm όσον αφορά το δικό τους hardware.

In other news η Apple σχεδιάζει πυρετωδώς το επόμενό της Macbook τα οποία θα φέρουν τον Intel Core i5-8250U CoffeLake επεξεργαστή ενώ θα υπάρξουν φυσικά και ταχύτερες εκδόσεις με τον Core i7-8550U.

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

iphone 8, apple, arm, custom chip, a11 bionic

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...