Νέοι Comet Lake CPUs για laptops - Η Intel και πάλι στα 14nm

Η Intel επιστρέφει με νέους επεξεργαστές για την αγορά των 2 in 1 και αυτή τη φορά από τα 10nm 'σκαρφαλώνει' και πάλι στα 14nm όσον αφορά τη μέθοδο ολοκλήρωσης.

Πριν από λίγο καιρό η Intel πραγματοποίησε τη διάθεση των πρώτων Ice Lake επεξεργαστών της στους μεγάλους laptop OEMs, μια σειρά επεξεργαστών που κατασκευάζονταν στα 10nm, μια λιθογραφία που προβληματίζει την Intel για μερικά χρόνια τώρα λόγω της πολυπλοκότητας στην υλοποίηση. Οι εν λόγω επεξεργαστές τοποθετούνταν στην 10η γενιά Core, ενώ μόλις πριν από μερικές ώρες η εταιρία προσθέτει και τους Comet Lake στη λίστα, με αρκετές ωστόσο διαφορές.

Η 10η γενιά αποτελούνταν για την ώρα μόνο από chips στα 10nm με τη κωδική ονομασία Ice Lake και χαρακτηριστικά που στοχεύουν κυρίως τη χαμηλή κατανάλωση με TDP's έως 28W στα μεγάλα Core i7 μοντέλα. Η προσθήκη των Comet Lake 'χαλάει' την ομοιομορφία στη λιθογραφία αφού προστίθενται μοντέλα στα 14nm, μια μέθοδο που υπάρχει στη παραγωγή της Intel εδώ και περίπου 5 χρόνια. Βασικός στόχος της Comet Lake σειράς των οκτώ συνολικά μοντέλων που εισάγονται σήμερα στην αγορά είναι η παραγωγικότητα και τα περισσότερο απαιτητικά workloads - όχι τόσο ελαφριά σενάρια όπως web browsing και περιστασιακό gaming όπως οι Ice Lake δηλαδή. Οι Comet Lake θα ενσωματώνουν μέχρι και έξι πυρήνες καθώς και ανανεωμένο chipset με επιπλέον δυνατότητες όπως συνδεσιμότητα WiFi 6 αλλά και Thunderbolt 3.

Οι συνεργάτες της Intel ετοιμάζουν ήδη πάνω από 90 σχέδια όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο press release της, οπότε αναμένουμε να δούμε σύντομα πολλά μοντέλα τη περίοδο των Χριστουγέννων, όπως είναι η προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας τόσο των Comet όσο και των Ice Lake mobile CPUs.

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

intel, ice lake, thunderbolt 3, comet lake, 10th gen core

Nickzzz

Members
2019-08-23T14:33:13Z

Τι μπέρδεμα έχει γίνει πάλι με τα nm και τα ονόματα...

Comet Lake, 14 nm, μέχρι 6 πυρήνες

Ice Lake, 10 nm, μέχρι 4 πυρήνες

Εντωμεταξύ, 6 πυρήνες που για να μείνουν στα όρια του 15 W TDP λειτουργούν στο 1,1 GHz. Και αν μπουν σε κανένα λεπτό laptop ... ?

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...