Η NVIDIA επιβεβαίωσε τι θα δούμε στο CES Keynote της

Οι νέες mobile GPUs θα είναι το επίκεντρο, όμως θα μάθουμε περισσότερα για την αντίστοιχη τεχνολογία με το Smart Access Memory της AMD.

 

Η Consumer Electronics Show είναι μια από τις δημοφιλέστερες εκθέσεις τεχνολογίας παγκοσμίως και φέτος θα πραγματοποιηθεί σε ψηφιακή μορφή λόγω της τρέχουσας πανδημίας του Covid-19 που έχει αναγκάσει διοργανωτές και άλλων εκθέσεων σε αντίστοιχες κινήσεις. Η NVIDIA όπως και πολλές ακόμη εταιρίες του IT χώρου θα πραγματοποιήσουν με κίνητρο την εν λόγω έκθεση keynotes στα οποία θα μας δείξουν καινούργια προϊόντα και καινοτομίες στον χώρο τους. Η σειρά των καρτών γραφικών Ampere αποτελεί την πιο σημαντική κυκλοφορία της εταιρίας παρά το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, τρεις μήνες μετά την διάθεσή τους στην αγορά, βρίσκονται σε διαρκή έλλειψη από τα καταστήματα.

 

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε από παλαιότερα άρθρα μας, η NVIDIA ετοιμάζει και την mobile γενιά αυτών των καρτών γραφικών, δηλαδή μοντέλα που προορίζονται για φορητούς υπολογιστές όπως laptops και notebooks και κυρίως για gaming χρήση. Η ταυτόχρονη κυκλοφορία πλατφορμών από την AMD για αυτή την αγορά θα αυξήσει το ενδιαφέρον όσων θέλουν να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους και το livestream που θα πραγματοποιηθεί αύριο 12 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα θα συμπέσει με αυτό της AMD, στο οποίο περιμένουμε την παρουσίαση προϊόντων και για την desktop κατηγορία. Μένοντας στην NVIDIA, πέρα από την σειρά καρτών γραφικών για την mobile αγορά, η εταιρία ανάρτησε ένα teaser video στο Twitter στο οποίο μας επιβεβαιώνει τα παραπάνω μαζί με ένα ακόμα πράγμα: την ύπαρξη μιας τεχνολογίας αντίστοιχης του Smart Access Memory της AMD, που πρακτικά ξεκλειδώνει ολόκληρο το μέγεθος της VRAM για επικοινωνία με το CPU του συστήματος, προσφέροντας αυξημένες επιδόσεις σε συγκεκριμένα σενάρια χρήσης. Το συγκεκριμένο feature είναι γνωστό πως υπάρχει στους κόλπους της εταιρίας ωστόσο η NVIDIA περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να το φέρει στην αγορά και σε αντίθεση με την AMD που το ανακοίνωσε αρχικά μόνο για τους Ryzen 5000 CPUs, προτού το δούμε και σε άλλες πλατφόρμες, η πρόταση της NVIDIA ίσως λειτουργήσει από την αρχή σε μεγαλύτερο αριθμό πλατφορμών.

 

Πηγή

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

nvidia, gaming, livestream, vram, online event, ces 2021, mobile GPUs , Consumer Electronics Show

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...