H ASUS λάνσαρε τη νέα Xonar Essence ST σε έκδοση για PCI θύρες

Η ASUS φαίνεται πως εισακούει τις παρακλήσεις ορισμένων χρηστών που ζητάνε τις Premium κάρτες ήχου της εταιρείας σε PCI interface και όχι στο PCI-Express x1 που κατά κόρον χρησιμοποιεί, γεγονός που οδήγησε στη "γέννηση" ακόμα ενός μοντέλου μετά και τη Xonar DS 7.1. Η ASUS φαίνεται πως εισακούει τις παρακλήσεις ορισμένων χρηστών που ζητάνε τις Premium κάρτες ήχου της εταιρείας σε PCI interface και όχι στο PCI-Express x1 που κατά κόρον χρησιμοποιεί, γεγονός που οδήγησε στη "γέννηση" ακόμα ενός μοντέλου μετά και τη Xonar DS 7.1.

Πρόκειται για την κορυφαία κάρτα ήχου για ακουστικά στην αγορά, τη γνωστή Xonar Essence ST, η οποία πλέον είναι διαθέσιμη και σε PCI έκδοση. Τα χαρακτηριστικά της κάνουν τους γνώστες του ήχου να τους "τρέχουν τα σάλια": διαθέτει τον επεξεργαστή AV100, τον Burr-Brown PCM 1792A Digital-to-Analog Convertor (DAC) και έναν Cirrus Logic CS5361 A/D converter, ενώ φυσικά έχει και τον ενισχυτή ακουστικών, καθώς και την αυτόματη ρύθμιση των συχνοτήτων λειτουργίας, ώστε να χαμηλώσει τα επίπεδα θορύβου στο ελάχιστο.

Σε αυτό συμβάλει και η EMI shield που διαθέτει, καθώς φυσικά και οι Nichicon “Fine Gold” πυκνωτές της. Η κάρτα μπορεί να αναπαράγει 7.1 κανάλια ήχου, με 124 SNR (Signal-to-Noise Ratio), 192 KHz @ 16/24bit playback, και υποστήριξη για πολλαπλές τεχνολογίες της Dolby Laboratories (Dolby Digital Live, Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker και Dolby Pro-Logic II).

Τιμή και διαθεσιμότητα δε γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα η πρώτη θα είναι υψηλή.


Μια φωτογραφία από την κάρτα ήχου:

ASUS Xonar Essence ST