Μια νέα τεχνολογία στη σύλληψη φωτογραφιών έρχεται από τη Hitachi!

Μετά την Apple και την αφαίρεση της υποδοχής 3.5mm των ακουστικών, η Hitachi έρχεται με τον ίδιο σκοπό να αλλάξει τους αισθητήρες τα smartphones μας!

Στόχος της εταιρίας είναι το μειωμένο πάχος των συσκευών ή του συνήθως άσχημου ή άβολου "bump" που δημιουργείται σε smartphones με αρκετά ισχυρή κάμερα. Η νέα τεχνολογία που εστιάζει (pun) η Hitachi δε περιλαμβάνει τη χρήση ενός τυπικού φακού για τη σύλληψη, αλλά ενός film που επάνω του είναι τυπωμένο ένα μοτίβο με ομόκεντρους κύκλους. 

Το concept θυμίζει τη Lytro (μια κάμερα τύπου light-field) όμως η Hitachi έρχεται για να μας προλάβει λέγοντας πως ναι με μοιάζει σαν τεχνολογία, όμως δε θα έχει το πάχος των Lytro. Αντίστοιχες κάμερες απαιτούν αρκετή επεξεργαστική ισχύ για την επεξεργασία και "εμφάνιση" της φωτογραφίας, όμως η Hitachi φαίνεται πως ανέπτυξε μια μέθοδο που χρησιμοποιεί το 1/300στό της παραπάνω ισχύος. Η εταιρία ευελπιστεί η τεχνολογία να φτάσει τόσο στα smartphones, όσο και σε πολλούς άλλους τομείς όπως της αυτοκίνησης, των ρομπότ, διάφορα οχήματα και συσκευές ακόμη και στο enterprise.

 

 


Πηγή.

camera, hitachi, camera technology, camera bump

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...