Η HPE αλλάζει τα δεδομένα στο compute με ένα RAM-driven σύστημα!

Τοπ prototype που αποκάλυψε η Hewlett Packard τον Οκτώβριο βάζει σε κεντρική θέση τις μνήμες RAM και όχι τον επεξεργαστή, ξεκλειδώνοντας έτσι νέους δρόμους στον τομέα των επιδόσεων. 

Το Enterprise κομμάτι της Hewlett Packard, aka HPE, πραγματοποίησε μια παρουσίασε ενός νέους συστήματος στο οποίο κεντρικό ρόλο παίζουν οι RAM και όχι κάποιος ισχυρός επεξεργαστής, όπως γίνεται σήμερα στη περίπτωση των περισσότερων τουλάχιστον data centers. Ο ρυθμός με τον οποίο οι τελικοί χρήστες και οι συσκευές τους δημιουργούν/στέλνουν δεδομένα έχει αυξηθεί ραγδαία και έτσι η επεξεργασία, αποθήκευση και η διαχείριση έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες του τωρινού hardware, οπότε η δημιουργία μιας νέας τεχνολογίας που θα μπορεί να ελέγξει το load είναι επιβεβλημένη!

Εκεί ακριβώς έρχεται να πατήσει το Memory-Driven Computing prototype της HPE το οποίο αποτελεί και ορόσημο για τα δεδομένα της εταιρίας και γενικότερα του χώρου. Όπως αναφέρει και η Hewlett Packard, το prototype αυξάνει τη ταχύτητα εκτέλεσης των εργασιών κατά 8000 φορές σε πλήθος workloads. Το σύστημα όπως αναγράφει η HPE αποτελείται από: υπολογιστικοί κόμβοι με πρόσβαση σε ένα ενιαίο pool μνήμης, μια ειδική διανομή Linux που τρέχει σε ένα custom SoC, φωτονικές και οπτικές συνδέσεις μεταξύ του SoC και του pool της μνήμης καθώς και ειδικό λογισμικό που τρέχει στα ανώτερα στρώματα και εκμεταλλεύεται την αρχιτεκτονική ανάλογα με το workload. 

 

 

 

Πηγή.

ram, hewlett packard, prototype, compute

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...