HTC & Oculus θα φέρουν VR Headsets με ένα μόνο καλώδιο USB-C

Το μέλλον του VirtualLink Consortium υπόσχεται ένα και μόνο καλώδιο από τα μελλοντικά VR Headsets και οι δύο μεγάλες εταιρίες δουλεύουν πυρετωδώς.

Για την ώρα υπάρχει μια σειρά καρτών γραφικών στην αγορά που υποστηρίζει εκ φύσεως αυτό το χαρακτηριστικό μέσω της USB Type-C και αυτή είναι η RTX της NVIDIA, ενώ υπάρχουν και αρκετές μητρικές στην αγορά που φέρουν αυτή τη θύρα στο πίσω μέρος. Το VirtualLink Consortium θέλει να ενώσει τους χρήστες με τον ψηφιακό, VR κόσμο μέσα από ένα και μόνο καλώδιο, χωρίς να απαιτείται η δαιδαλώδης συνδεσμολογία των τωρινών μοντέλων. Η μια και μοναδική σύνδεση έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει υψηλής ποιότητα σήμα εικόνας, ήχο αλλά και λοιπά δεδομένα συν το ρεύμα που απαιτούν οι οθόνες και οι αισθητήρες των headsets.

Το consortium υποστηρίζουν μεγάλες εταιρίες στον χώρο, ανάμεσα στις οποίες και οι δύο μεγαλύτεροι κατασκευαστές VR Headsets, HTC και Oculus και όπως έγινε γνωστό, η HTC έγινε μόλις μέλος κάτι που σημαίνει ότι αναμένουμε και από τους δύο νέα προϊόντα βασισμένα στην εν λόγω τεχνολογία, κάνοντας ίσως πιο 'προσιτό' το VR σε περισσότερους.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

HTC Vive, Oculus Rift, usb type-c, VirtualLink

FeelsBadMan

Members
2018-11-02T17:50:57Z

Αφού είδαμε και την Nvidia με usb C σε όλες τις κάρτες της, λογικό να δούμε και τις δύο εταιρίες να το υιοθετούν!

stavros

Members
2018-11-02T18:47:38Z

Λογικά θα έχουν και οι καινούργιες της AMD (type C)

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...