Samsung & GDDR5 . . . !

Αν και έχουμε αναφερθεί στις GDDR5 ήδη 2 φορές, εδώ &
Αν και έχουμε αναφερθεί στις GDDR5 ήδη 2 φορές, εδώ &
εδώ , σήμερα ανακαλύψαμε μία πιο επίσημη ανακοίνωση απο ένα στενό συνεργάτη του δικυακού τόπου του dramexchange aka το πιο έγκυρο site σχετικά με την τάση της αγοράς σε μνήμες !
Στην επόμενη συνάντηση σχετικά με την τεχνολογία ημιαγωγών τον Φεβρουάριο του 2008, η Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει κάποιο δείγμα με την επερχόμενη GDDR5 με μία άυξηση στις επιδόσεις σε ένα ποσοστό περίπου 375% περισσότερο απο τις GDDR3 που χρησιμοποιούνται σημερα στις κάρτες γραφικών.

Το maximum data rate της GDDR5 αναμένεται να είναι 6 gigabits/second, δηλαδή 4 φορές περισσότερο απο της σημερινές GDDR3.
Επίσης η Samsung ανακοίνωσε σήμερα πώς παράλληλα θα μειώσει το singaling
voltage και αυτό σημάινει πως η κατανάλωση ρέυματος θα μειωθεί επίσης.
Η GDDR5 θα λειτουργεί στα 1.5V σε αντίθεση με την GDDR3 που λειτουργεί στα 1.8V και τις πρώτες απλές GDDR που λειτουργούσαν στα 2.0V.

Ο στόχος της Samsung παρ'όλα αυτά παραμένει η δημιουργία και κυκλοφορία μνήμης τεχνολογίας Rambus που θα μπορεί να επιτύχει ταχύτητες έως και 1 terrabyte/second , γύρω στο 2010 ! ! !

Το μυστικό της μνήμης Rambus είναι ο συνδιασμός ενός έξυπνου παραλληλισμού μεταξύ του memory controller και της ταυτόχρονης σύνδεσης 16 Dram module, το καθένα απο τα οποία μπορεί να αποδόσει 16Gbps bandwidth και να παράγει 4 bytes ανά κύκλο.
Ενώ όλο αυτό πολύ περιλιπτικά σημαίνει πώς αντί για double-data-rate processors θα έχουμε 32x data rates με την έλευση της Rambus DDR και GDDR.

Για άλλη μια φορά...περιμένουμε τον χρόνο για να δούμε τι μας επιφυλάσει το μέλλον...

[ Διαβάστε περισσότερα εδώ...]