O Intel Larrabee και το πολλά υποσχόμενο, Project Offset !

Μια ακόμα αποκλειστικότητα από το TG Daily, έρχεται να μας αποκαλύψει μερικά στοιχεία ακόμα για τα σχέδια της Intel σχετικά με το Larrabee και το επερχόμενο (και φυσικά πολλά υποσχόμενο) Project Offset της Offset Software.
Μια ακόμα αποκλειστικότητα από το TG Daily, έρχεται να μας αποκαλύψει μερικά στοιχεία ακόμα για τα σχέδια της Intel σχετικά με το Larrabee και το επερχόμενο (και φυσικά πολλά υποσχόμενο) Project Offset της Offset Software.

Όπως κάποιοι θα θυμούνται, η Intel αγόρασε την Offset Software το Φεβρουάριο του 2008, με ένα και προφανή σκοπό: την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού που θα επιδείκνυε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες του Larrabee.

Αργά την Παρασκευή λοιπόν, οι υπεύθυνοι του TG Daily έλαβαν μερικές νέες concept art εικόνες, οι οποίες αποκαλύπτουν αρκετή από την εντυπωσιακή δουλειά που έχουν κάνει οι άνθρωποι της Offset, στην προσπάθεια τους να κατασκευάσουν ένα Cinematic-Quality Game. Μάλιστα τόνισαν πως από τη Δευτέρα θα ανοίξει μια νέα διαδικτυακή κοινότητα, στην οποία οι gamers θα μπορούν να λένε τις ιδέες και τις εντυπώσεις τους στους ανθρώπους της εταιρείας.

Φυσικά βέβαια είναι νωρίς για να ενθουσιαζόμαστε - ο Larrabee θα αργήσει, ίσως περάσει και το 2009 χωρίς αυτόν. Σίγουρα είναι κάτι που η Intel δε θέλει να το βγάλει βιαστικά, αλλά να είναι σίγουρη πως θα πάει καλά.

Ένας από τους λόγους λοιπόν που έγινε και η αγορά της Offset Software. H καλύτερη διαφήμιση για την κάρτα γραφικών, θα είναι ένα τόσο εντυπωσιακό παιχνίδι, που σίγουρα θα διεκδικήσει τα πρωτεία στον τομέα των γραφικών, όταν θα βγει.

Το ζήτημα βέβαια είναι ότι η Intel προφανώς θέλει να πείσει και τους υπόλοιπους Developers στον τομέα των παιχνιδιών, να ξεχάσουν την αρχιτεκτονική των εκατοντάδων Stream Processors που έχουν τώρα η nVIDIA και ATi, πηγαίνοντας στην πολυπύρηνη αρχιτεκτονική x86 του Larrabee, ο οποίος θα υποστηρίζει και Ray Tracing. Αυτό βέβαια δίνει ακόμα ένα bonus στην εταιρεία, αν το ασπαστούν οι Developers - τα CPU της είναι x86, όπως και ο Larrabee, πράγμα που σημαίνει ότι στην ουσία, θα χτυπήσει "με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια".

Τι θα είναι όμως το Project Offset? Κατά πάσα πιθανότητα, μιλάμε για ένα First+Third Person RPG, με φυσικά έμφαση στα επικού χαρακτήρα γραφικά, όπως θα δείτε και στα παρακάτω Video. Ο τίτλος πραγματικά εντυπωσιάζει, μιας και οι σκηνές που βλέπουμε είναι σα να βρισκόμαστε μέσα σε μια ταινία της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών!

Πραγματικά εντυπωσιακό - και σίγουρα θα το παρακολουθούμε στενά. Αυτό που θέλουμε βέβαια είναι να δούμε τον Larrabee όσο πιο σύντομα γίνεται και εννοείται, κι άλλους τέτοιους τίτλους.


Δυο εικόνες από το Concept Art του παιχνιδιού:






Το Gameplay Trailer του Project Offset:



(για HD ποιότητα πατήστε εδώ


Μια συλλογή από όλα τα Video που έχουν βγει για το παιχνίδι:

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=rkoi6WCCJHY&feature=related[/YOUTUBE]