[Αποκλειστικό]: Η νέα υδρόψυκτη Sapphire ATOMIC HD 4870 X2 !

Μόλις σήμερα η Sapphire παρουσίασε την γρηγορότερη Single slot liquid cooled κάρτα γραφικών στον κόσμο !Η νέα Sapphire HD 4870 X2 ανήκει στην σειρά ATOMIC, όπου κάθε φορά η Sapphire κάνει επίδειξη δύναμης σε όλα τα προϊόντα που παρουσιάζει η μητέρα AMD-ATi !
Μόλις σήμερα η Sapphire παρουσίασε την γρηγορότερη Single slot liquid cooled κάρτα γραφικών στον κόσμο !Η νέα Sapphire HD 4870 X2 ανήκει στην σειρά ATOMIC, όπου κάθε φορά η Sapphire κάνει επίδειξη δύναμης σε όλα τα προϊόντα που παρουσιάζει η μητέρα AMD-ATi !

Διαθέτοντας ένα κλειστό σύστημα υδρόψυξης, η Sapphire ATOMIC HD 4870 X2 , έρχεται υπερχρονισμένη απο το εργαστάσιο ενώ φυσικά είναι και πιο ήσυχη. Και τα δύο GPU της Sapphire ATOMIC HD 4870 X2 Edition θα είναι χρονισμένα στα 800MHz και κάθε μία θα διαθέτει απο 1GB μνήμης χρονισμένη στα 1000MHz.

Το σύστημα υδρόψυξης της κάρτας αποτελείται, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία παρακάτω, από ένα full cover waterblock, ένα ψυγείο που εγκαθίσταται μέσα στο κουτί, τον ανεμιστήρα που το ψύχει και την αντλία, η οποία έχει και αυτή ειδικό ενσωματωμένο waterblock, το οποίο εφαρμόζει σε όλα τα Sockets (Intel και AMD), προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη ψύξη για το σύστημά μας.

Το κλειστό κύκλωμα λοιπόν, μέσα από ειδικούς εύκαμπτους αλλά και ταυτόχρονα, πολύ ανθεκτικούς σωλήνες Teflon, δημιουργεί μια υπερ-ασφαλή υδρόψυξη για το σύστημά μας, βοηθώντας μας ακόμα και να προβούμε σε καλύτερο overclocking του ίδιου μας του επεξεργαστή! Για να καταλάβετε μάλιστα το πόσο ασφαλές θεωρεί το κύκλωμα η Sapphire, το MTBF (Mean Time Before Failure) εντοπίζεται στις 50.000 ώρες !

Για την καλύτερη ψύξη του ψυγείου, η Sapphire μας δίνει στο πακέτο και έναν ανεμιστήρα 120 mm, ο οποίος έχει 7 πτερύγια, μπορεί να διοχετεύσει ρεύμα αέρος μέχρι και 60 CFM, ενώ για χάριν εμφάνισης, είναι φωτιζόμενος με μπλε LED. Το ψυγείο καθ' αυτό μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο πάνω είτε στο πίσω μέρος του κουτιού, κάνοντας την εγκατάσταση της υδρόψυξης "παιχνίδι" !

Όσον αφορά την αναπαραγωγή ταινιών, ένα τομέα που σίγουρα απασχολεί πλέον πολλούς από εμάς, μιας και το GPU Acceleration έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, η 4870 X2 της Sapphire προσφέρει ακριβώς ότι χρειαζόμαστε - η κάρτα ενσωματώνει τις τελευταίες ATI Avivo™ HD τεχνολογίες για ακόμα καλύτερο Playback, καθώς και UVD 2 (Unified Video Decoder), που αναλαμβάνει το GPU Acceleration στις Blu-ray, HD DVD, VC-1 και H.264 ταινίες μας, καθώς και στα .mpeg αρχεία, ρίχνοντας το φορτίο του επεξεργαστή στο ελάχιστο. Η κάρτα επίσης είναι HDCP Ready για οθόνες μεγάλων αναλύσεων, ενώ όπως και όλες οι GPU της σειράς 4800, υποστηρίζει HDMI μέσω του κατάλληλου adapter από το DVI.

Η Sapphire ATOMIC HD 4870 X2 θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα κομμάτια σε όλον τον κόσμο, μέσα σε ειδική συσκευασία κατασκευασμένη απο αλουμίνιο, παρέα με μια πληθώρα accessories συμπεριλαμβανομένου HDMI adapter, HDMI cable, CCL UV lamp & ένα Sapphire USB memory stick ! Θα είναι διαθέσιμη απο τις 18 Δεκεμβρίου και η αρχική τιμή της αναμένεται να είναι στα 649 δολάρια.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις ATOMIC VGAs της Sapphire στο www.sapphireatomic.com .


Τα βασικά χαρακτηριστικά της Sapphire ATOMIC HD 4870 X2 :

Chipset: HD 4870 x2

Engine clock: 800MHz

Stream processors: 800 x2

RAMDAC: 400MHz x2

Memory clock: 1000MHz GDDR5

Memory interface: 256-bit + 256-bit

Memory Support: 2x 1GB

Cooling: Single slot liquid cooling

Bus Interface: PCI-Express Gen 2.0 x16

Variable display outputs: Dual DVI, HDTV out, VGA & HDMI via adapters

Max 3D resolution: 2560x1600 (dual-link DVI), 1024 x 768 (TV out)

Hardware Features: DirectX® 10.1, ShaderModel 4.1, Software Feature ATI AvivoTM


Μια φωτογραφία από τη Sapphire ATOMIC HD 4870 X2 :









.