Οι πρώτες GDDR6 περιμένουν την next gen GPU σου!

Τα πρώτα high speed memory chips για κάρτες γραφικών, τον χώρο της αυτοκίνησης και τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπαίνουν σε γραμμή παραγωγής από τους μεγάλους κατασκευαστές.

Βλέποντας την ανακοίνωση της Samsung (και την ανακοίνωση παράλληλα της διαθεσιμότητας από την SK Hynix) θα αναρωτιέται σε ποιες κάρτες γραφικών θα δούμε αντίστοιχα memory chips στο μέλλον. Αυτή την απορία έρχεται να λύσει η Samsung λέγοντας: "Ξεκινώντας την πρόωρη παραγωγή 16Gb GDDR6 μνημών, στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο lineup μνημών για κάρτες γραφικών, με τις υψηλότερες επιδόσεις, χωρητικότητες και αρκετά έγκαιρα."

Στόχος της κορεάτικης εταιρίας είναι να έχει ένα πλήρες lineup στην αγορά εν όψει των επερχόμενων καρτών γραφικών από τους δύο μεγάλους παίκτες της αγοράς. Ο GDDR6 τύπος μνημών χαρακτηρίζεται από την χαμηλή τιμή που έχει σε σχέση με άλλες κάρτες γραφικών όπως τις HBM2 που είναι τόσο κοστοβόρες όσο και "δύσκολες" στη παραγωγή. Σημειώνεται ότι μαζί με την Samsung, τη διαθεσιμότητα των δικών της GDDR6 μνημών ανακοίνωσε και η SK Hynix, που ετοιμάζει αντίστοιχα memory chips που θα λειτουργούν με τάση 1.35V ενώ οι 16Gb εκδόσεις θα έχουν χωρητικότητα 2GB ανά chip.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Samsung, SK Hynix, high speed , 16Gb GDDR6

FeelsBadMan

Members
2018-01-19T11:40:18Z

Ελπίζω να μην τις δούμε μόνο στις επερχόμενες Ampere της Nvidia αλλά και στις mid range Vega δεύτερης γενιάς(ελπίζοντας πως θα μειώσει την τιμολόγηση τους)!

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...