Κίνα: Συνεχίζει να πιέζει για χαμηλότερες τιμές DRAM

Η Κίνα είναι από τις χώρες που έχουν ίσως τη μεγαλύτερη κατανάλωση μνημών DRAM και έτσι πιέζει για καλύτερες τιμές όλες τις μεγάλες εταιρίες του χώρου.

Αρχικά οι αρχές της Κίνας που φαίνεται πως έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων έχουν ήδη επικοινωνήσει με εταιρίες όπως την Samsung αλλά και την Micron για την επίλυση των υψηλών τιμών που παρατηρούνται στις μνήμες DRAM. Λόγω της αυξημένης παραγωγής συσκευών με τις εν λόγω μνήμες, η Κίνα είναι από τις χώρες που έχει επηρεαστεί περισσότερο από την αύξηση που πλέον έχει φτάσει σε ασύλληπτους αριθμούς.

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας και πιο ειδικά το γραφείο αντι-μονοπωλίου ετοιμάζεται να συναντηθεί με την τρίτη σε τζίρο εταιρία της αγοράς, την Micron που κατέχει ποσοστό 22.6% στην αγορά των DRAM. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Samsung από την άλλη έχει την πρωτοκαθεδρία με ποσοστό 44.9% ενώ η Hynix είναι δεύτερη με ποσοστό 27%. Επισημαίνεται πως οι τιμές των μνημών είναι κατά πάσα πιθανότητα πλασματικές, αφού και στο παρελθόν είχε επιβληθεί πρόστιμο $300 εκ. τον ίδιο λόγο στη Samsung.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Samsung, dram, micron, Κίνα

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...