Η EVGA ετοιμάζει Voltage Tuner για τις κάρτες γραφικών της !

H EVGA αποφάσισε να δώσει κάτι ξεχωριστό στους χρήστες που έχουν αγοράσει τις premium κάρτες γραφικών της, με την έλευση του EVGA Voltage Tuner.
H EVGA αποφάσισε να δώσει κάτι ξεχωριστό στους χρήστες που έχουν αγοράσει τις premium κάρτες γραφικών της, με την έλευση του EVGA Voltage Tuner.

Αυτό το καινούριο πρόγραμμα θα επιτρέπει στην ουσία τη ρύθμιση των Volt που παίρνει ο πυρήνας της κάρτας γραφικών, χωρίς κάποιο hardware mod, για τις κάρτες GeForce GTX 260, GTX 280 & GTX 295. Προς το παρόν, εξετάζεται το ενδεχόμενο της προσθήκης της GTX 285 μέσα στη λίστα με τις συμβατές κάρτες, μιας και τα ήδη ανεβασμένα Volt του πυρήνα της, ίσως να αποτελούν αρνητικό παράγοντα για την ενσωμάτωσή της στο πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα πάντως από τις δοκιμές που έκαναν οι μηχανικοί της EVGA είναι εντυπωσιακά: με τα 1038mV που έχει σαν default η GTX 295, είχαν 684MHz Core / 1476MHz Shader. Αυξάνοντάς τα σε 1263mV, τα μέγιστα ρολόγια άγγιξαν τα 783MHz Core / 1692MHz Shader!

Προς το παρόν το πρόγραμμα δεν έχει εκδοθεί επίσημα, αλλά αναμένεται σύντομα. Η EVGA για να το προστατέψει και να βεβαιωθεί ότι θα το χρησιμοποιούν μόνο οι αγοραστές των καρτών της, λέει πως στις απαιτήσεις δε θα είναι μόνο μια κάρτα της EVGA (που όλοι ξέρουμε ότι οποιαδήποτε κάρτα μπορεί να "βαφτιστεί" EVGA, μέσω BIOS mod), αλλά και λογαριασμός με το προϊόν καταχωρημένο, μέσα στην ιστοσελίδα της ίδιας της EVGA.


Τα πρώτα Screenshots από το πρόγραμμα: